Un protocol a priori infumable per al BLOC facilita a Levante-EMV un titular i un article amb l’objectiu de recuperar el vot útil del valencianisme per al PSOE

Per als que ens estimem el País Valencià i el volem lliure i sobirà a Europa i el món, pensem que ara no és el moment de caure en els retrets dels errors, d’allò que es podia haver fet millor i no s’ha fet. Els adversaris, els que conscientment no volen un País Valencià lliure i sobirà, ens volen dividits i enfrontats ad infinítum.
A priori aquest protocol pot semblar infumable per al BLOC i Compromís. És cert que en la Comissió de Coordinació, l’òrgan de direcció política del pacte, el BLOC sols té un vot de sis i Compromís (força majoritària) tres de sis. Però mirem allò positiu.  A posteriori aquest pacte, que no ens oblidem té com primer objectiu el treure el major nombre de diputats, d’eixida prima a Compromís, i el que cal és que els diputats de Compromís primen la seua lleialtat als interessos dels valencians per damunt de qualsevol altra. Certament en aquesta Coalició, dels diputats que isquen, els valencians adscrits al partit estatal Podemos van units, sense fissures i d’eixida semblen, cada un d’ells, adscrits a una lleialtat espanyola per damunt de la valenciana; d’altra part els valencians adscrits a la coalició valenciana Compromís, van dividits en tres partits on, a vegades, la lleialtat valenciana es posada en dubte. Cal tenir confiança, en tots ells, en els valencians de Compromís i, també, en els valencians de Podemos, perquè per damunt de tot esdevinguen lleials al País Valencià. Ens els hem de guanyar. I no sols als valencians d’aquest acord electoral, també als de la Unitat Popular d’EUPV, que malgrat els intents per part de tots d’anar junts, des de Madrid els han ordenat, a catalans i valencians, trencar amb Podemos; però també als diputats valencians del PSPV i del PPCV o de Ciudadanos. A tots els hem de veure com a valencians que són i allò que els hem de demanar és lleialtat per defensar els interessos de tots els valencians, residents d’Oriola a Vinaròs, siga el que siga el color de la seua pell o la parla dels seus pares. L’Estat espanyol als valencians ens vol dividits i enfrontats. Els que ens estimem el País o la Comunitat (qualsevol excusa és bona per crear-nos desunions) ens hem de respectar i reclamar-nos, els uns als altres, perquè els diputats elegits siguen lleials als valencians,  siguen lleials en la defensa dels interessos del poble valencià que els ha escollit.
Flash

3 pensaments a “Un protocol a priori infumable per al BLOC facilita a Levante-EMV un titular i un article amb l’objectiu de recuperar el vot útil del valencianisme per al PSOE”

  1. És molt bonic i quasi utòpic el comentari ,pel que la realitat ens mostra ( mira a Catalunya ) és que hi ha partits d’obediència catalana i altres d’obediència espanyola.

  2. No és cert que des de Madrid hagen ordenar trencar amb Podemos. La direcció federal d’IU tenia assumit que al País Valencià podria fer-se un acord per a una candidatura i un grup parlamentari valencians. Aparentment va ser la direcció estatal de Podemos la que va donar la consigna de que amb IU, EUPV, Ara en Comú o Unitat Popular, ni aigua, i van estar posant entrebancs a un possible acord, a pesar dels esforços de Compromís, fins arribar a la data límite en la que les bases d’EUPV i després les Assemblees d’Unitat Popular s’havien de pronunciar. S’arriba així al 5 de novembre sense cap acord programàtic i cap procediment democràtic (com unes Primàries conjuntes) per escollir les candidatures, essent així que el dia següent finalitzava el termini per inscriure les coalicions. En aquestes condicions, van ser les Assemblees d’Unitat Popular les que van decidir molt majoritàriament anar a les eleccions com Unitat Popular.

    Després de les eleccions seguirem treballant per la confluència, però serà complicat incloure en una confluència d’esquerres als que fitxen al general que va dirigir la campanya militar en Líbia que està en l’origen del drama humanitària que espenta a milers de refugiats a jugar-se la vida en la Mediterrània.

    1. Xe tu Rafa, extranyament estic d’acord amb tu.
      El proces de confluència ha estat un desastre, possiblement interesat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.