Guanya la proposta d’Enric Morera; ara cal/han d’optimitzar-la

Resultat del referèndum obert a la militància sobre pactes i estratègies electorals de cara a les eleccions generals

Imatge d'enllaç permanent incrustada
PREGUNTA GUANYADORA:
Considere que hem de presentar-nos a les properes eleccions generals
a) com a Compromís, liderant una plataforma valenciana, tal com va ser aprovat en el Consell Nacional del Bloc Nacionalista Valencià de dissabte 31 d’octubre.
Bloc Nacionalista Valencià

RESOLUCIÓ APROVADA AL CONSELL NACIONAL DEL BLOC del 31 D’OCTUBRE 2015
Seguint el manament de la Resolució aprovada pel Consell Nacional de 24 d’octubre de 2015, l’Executiva Nacional del Bloc ha encetat converses amb altres forces polítiques de l’espectre valencià per tal de poder concorre a les eleccions amb una candidatura valenciana.
Malgrat que a hores d’ara no tenim cap proposta concreta de protocol electoral, hi ha determinades qüestions clares:
1. La candidatura, formada com a mínim per Compromís, Podemos i Unitat Popular, s’anomenarà “Nom consensuat genèric” seguida dels noms de les tres formacions més importants que hi participen: Compromís, Podemos i Unitat Popular.
2. La coalició electoral, que tindrà personalitat jurídica pròpia i valenciana, podrà estar formada per més partits polítics i moviments cívics i socials de l’àmbit valencià.
3. La coalició electoral valenciana es presenta per a treure un grup parlamentari propi, el Síndic del qual serà de Compromís. Per a fer-ho cal que hi haja un 15% de vots en cada circumscripció i al menys, 5 diputats. Si la Mesa del Congrés fera una interpretació esbiaixada del Reglament, com el cas d’Amaiur, i no permetera la constitució del grup parlamentari valencià, els nostres diputats anirien al grup mixt, mai al grup d’altres partits polítics o coalicions electorals d’àmbit estatal.
4. L’administrador de la Coalició Electoral serà de Compromís.
5. Es realitzarà un programa electoral pactat entre totes les forces que serà el que regirà la campanya electoral i les directrius del Grup parlamentari.
València, 29 d’octubre de 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.