Els Verds del País Valencià se sumen a l’entesa entre Esquerra Republicana i ENV

Les tres organitzacions fan una crida a les bases del Bloc a avantposar la seua trajectòria dins el valencianisme polític davant de tacticismes electorals.

Els Verds del País Valencià han fet pública la seua decisió de formar part de l’entesa política entre Esquerra Republicana del País Valencià i Esquerra Nacionalista Valenciana i conformar una plataforma unitària valenciana i valencianista d’esquerres i ecologista en base al dret a decidir del poble valencià.

Agustí Cerdà, president d’Esquerra Republicana del País Valencià ha afirmat que “seguim sumant esforços en aquesta plataforma valenciana i valencianista amb l’objectiu d’assolir grup parlamentari propi a Madrid. Tot i que les tres organitzacions concorrerem juntes als propers comicis en qualsevol dels casos,  volem seguir ampliant aquesta entesa amb la voluntat de fer una gran coalició valenciana i valencianista que tinga veu pròpia a Madrid durant la propera legislatura”

El dirigent republicà ha afegit que “Davant les informacions aparegudes en diversos mitjans de comunicació desmentim categòricament haver rebut de cap dirigent de Compromís una proposta concreta sobre la possibilitat d’un acord electoral. Tot i això aquesta entesa entre Els Verds, ENV i ERPV seguim disposats a arribar a acords més amplis sempre sobre la base inequívoca de conformar una coalició valenciana i valencianista no supeditada a plataformes o partits d’àmbit estatal. Entenem que és el moment, davant els reptes de la propera legislatura com la reforma del model de finançament o la discussió sobre el model d’Estat que els valencians fixem la nostra posició d’una manera clara i nítida, com a valencians i no diluïts en el tacticisme i negociació de partits regeneracionistes estatals que difícilment tindran capacitat i voluntat de defensar els interessos del poble valencià i d’aconseguir un finançament just per als valencians, i de canviar la nostra relació amb l’Estat. Instem a les bases del Bloc a què amb valentia avantposen la seua tradició dins el valencianisme polític als moviments tàctics que desdibuixen la seua personalitat política i trajectòria històrica”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.