ANNA notícies es solidaritza amb Mas, Rigau i Ortega imputats per l’Estat espanyol per la consulta del 9-N. Mas ha de presentar-se el mateix dia que es recorda l’afusellament de Companys

El TSJC imputa Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega per la consulta del 9-N.La decisió del tribunal arriba només dos dies després de les eleccions del 27 de setembre. El president de la Generalitat en funcions haurà de declarar el 15 d’octubre mentre que la consellera d’Educació i l’exconsellera de Governació ho hauran de fer el 13. No podran fer-ho per videoconferència. Les defenses de Mas, Ortega i Rigau no tenen intenció de recórrer la imputació. CDC, ERC, la CUP, el PSC, ICV i UDC critiquen la decisió judicial.
Òmnium i l’ANC avisen que «donaran resposta» a la imputació de Mas
Redacció | 29/09/2015 a les 10:50h
Artur Mas, aquest dilluns al Born | Adrià Costa

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha imputat Artur Mas, president de la Generalitat en funcions, la consellera Irene Rigau i l’exconsellera i exvicepresidenta Joana Ortega per l’organització de la consulta del 9 de novembre. La decisió arriba només dos dies després de la celebració de les eleccions al Parlament.

Mas haurà de declarar el 15 d’octubre a les 10 del matí mentre que la consellera d’Ensenyament en funcions i l’exconsellera de Governació ho faran dos dies abans, a les 10 i a les 4 de la tarda respectivament. Ho hauran de fer en persona i no pas en videoconferència. Els tres polítics s’afronten a un delicte per desobediència.

La citació com a imputats arriba després que a mitjans de setembre les defenses demanessin que les declaracions dels testimonis demanats per la fiscalia es fessin després de la declaració com a imputats dels seus clients, i que aquestes es fessin, en tot cas, després de les eleccions del 27-S per no entorpir el procés electoral.

La notícia de la imputació de Mas s’ha fet públic mentre el Govern celebrava la primera reunió del consell executiu després dels comicis. En principi, la roda de premsa per valorar-ne els acords està prevista per a dos quarts de dues.

Els advocats no recorreran

Els tres advocats Mas, Ortega i Rigau no tenen intenció de recórrer la decisió del TSJC. Els lletrats recorden que ja es van oposar a l’admissió de les querelles presentades per la fiscalia, Manos Limpias i altres entitats, recursos que van ser rebutjats A més, en conversa amb l’ACN també recorden que fa pocs dies ja van demanar que abans de citar qualsevol altre testimoni del cas, el tribunal prengués declaració als tres querellats.

75 anys després de l’afusellament de Lluís Companys

La declaració d’Artur Mas com a imputat coincidirà amb el 75è aniversari de l’afusellament de Lluís Companys per part del règim franquista, el 15 d’octubre de 1940 al castell de Montjuïc.

 Òmnium i l’ANC avisen que «donaran resposta» a la imputació de Mas.

Junqueras veu en la imputació de Mas la «millor demostració» que cal la independència.

Camats: «La imputació és un despropòsit més de l’Estat que li va bé a Mas»

El responsable logístic del 9-N denuncia que la imputació és «més política que jurídica»
Mas declararà com a imputat el 75è aniversari de l’afusellament de Companys
La CUP «rebutja de ple» la imputació contra Mas, Rigau i Ortega pel 9-N
Tardà diu que la imputació «demostra intolerància, incomprensió i estupidesa» del sistema polític espanyol
Baños se solidaritza amb Mas però reitera que no el votaran com a president
El PSC creu que la imputació de Mas és un «error» que dificulta el «clima de diàleg»
Per CDC, la imputació té lloc «amb la voluntat d’abatre el procés que s’ha iniciat»
UDC demana respecte per la «presumpció d’innocència» de Mas, Ortega i Rigau
Ciutadans proposa testimonis «per explicar què va passar el 9-N»
El PSOE respon a la imputació de Mas pel 9-N: cal resoldre «els problemes de fons»
Albiol reclama que Mas no es presenti com a president després de la imputació
El PP demana respecte pels tribunals arran de la imputació de Mas pel 9-N

QUERELLA-9Nab

2 pensaments a “ANNA notícies es solidaritza amb Mas, Rigau i Ortega imputats per l’Estat espanyol per la consulta del 9-N. Mas ha de presentar-se el mateix dia que es recorda l’afusellament de Companys”

  1. Abans de les eleccions imputen a CiU.perquè al govern espanyol li convenia en eixe moment.Ara després de les eleccions imputen a Mas perquè al govern espanyol li convenia en eixe moment.Això només passa en les monarquies bananeres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.