6 pensaments a “Fuster-Raimon y el «procés» catalán article de Víctor Baeta al Levante-EMV”

 1. Preguntes a Víctor Baeta: El diari LEVANTE t’ ha obligat a escriure l’article en espanyol ? El mateix dia hi havien dos en valencià. L’article va dirigit als fusterians-Raimon o als independentistes o als catalans o als espanyols ?

 2. Des de Sueca, tinc la mateixa pregunta que el cullerot. ¿Al diari LEVANTE t’obliguen a escriure en castellà-espanyol? ¿No pots plantar-te i dir-los que vas a expressar-te en la teua pròpia llengua, i que ja n’està bé de discriminacions lingüístiques al País Valencià?

 3. Respostes:
  De cap manera el Levante-EMV m’ha obligat a fer l’article en castellà.
  L’article va dirigit a tot el personal, però fonamentalment als anticatalanistes (Punset i Betoret) però també als que se consideren fusterians i als sobiranistes aragonesssos als que els he repartit avui fotocòpies en la presentació del meu llibre a Saragossa.

  L’article ampliat s’havia ja publicat en ANNA i en valencià.
  No hi ha una raó especial per fer-ho, en aquesta ocasió, en castellà fora del meu instint i intuició per transmetre el missatge de la manera més contundent i eficaç.
  Si hi ha alguna raó racional que he valorat seria que l’entrevista de Fuster a LV està en castellà i volia ser el mes fidel al text i que millor que fer-ho tal qual esta a l’original.
  (…)
  No sóc un activista cultural. Sóc polític i no m’acoste a la política pel tema ‘identitari’ encara que també (mireu el vídeo sobre la llengua ‘Un suc de taronja per favor’ que vaig fer per a la campanya electoral. Per cert pero l’article de Castelló esta en valencià pero no denuncia amb contundència la falta d’igualtat del castellà i el valencia, que no és una altra que les lleis d’un Estat, l’espanyol, contra el valencià). No sóc militant ni activista del nacionalisme identitari. Sóc independentista. No em senc en l’obligació de fer-ho tot en valencià. Encara que de manera prevalent ho faig.

 4. Per a Victor Baeta : Ser independentista i escriure en espanyol( a no ser que siga una esttratègia per a fer més adeptes) em recorda als blavers ( espanyolistes disfressats de valencianistes ) defensant el valencià en espanyol.

 5. La naturalesa ens ha dotat als humans d’unes neurones que ens donen capacitat per construir pensaments i poder transmetre’ls.
  És el que has fet i jo no puc afegir res més.
  Gràcies per la teua atenció.
  VBS

 6. Algunos castellanos no nos sentimos españoles, por lo menos no sentimos como nuestra la “España” neofranquista actual. Decir que hablar español es ser anticatalinista o antivalencianista es una soberana estupidez, además de una muestra de ignorancia al no reconocer que existen movimientos políticos, culturales y sociales que llevan décadas reclamando la independencia de Castilla.

  Por cierto, el castellano es una de las muchas lenguas que se habla en la península ibérica y el hecho de que Antonio Nebrija fuera uno de los primeros en normalizar gramaticalmente la lengua que yo hablo, no significa que los castellanos no respetemos el legítimo derecho de otros pueblos a ser soberanos e independientes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.