La potenciació de la valencianitat en la #BatalladeFlors
Publicat Per: València News 15 juliol, 2015 (traduït per ANNA notícies)
Que els valencians no varem votar en clau nacionalista el passat 24 de maig és evident, però també és cert que sí ho vam fer en un clar sentit autòcton. Sense deixar-se influir per la pressió dels mitjans espanyols que li feien la campanya a Pablo Iglesias -per a desgastar clarament al PSOE- molts electors van cercar en Compromís una solució a la valenciana per als problemes dels valencians. Així, més enllà del 30% que puga suposar la Iniciativa del Poble Valencià de Mónica Oltra, els verds i els independents, el 70% de la coalició la forma el Bloc Nacionalista Valencià. I que cal esperar d’una formació nacionalista?, evidentment, polítiques nacionalistes, és a dir, entre altres coses, posar de rellevància la simbologia pròpia del poble al que representa, és a dir, potenciar la valencianitat tot el que siga possible. I açò és el que pretén el regidor del Cap i casal Pere Fuset per a les seues àrees de govern i que ja podrem apreciar en l’edició d’enguany de la Batalla de flors de la Fira de juliol, acte que per cert, serà la 125 edició el pròxim any. Segons sembla el regidor, suposem que com el mateix president de la Generalitat, Ximo Puig, va dir en el seu discurs d’investidura, “fart d’ofrendar glòries a Espanya”, farà més visible la bandera de tots els valencians, la Real Senyera, en detriment de la simbologia espanyola. Revertir la tendència que el PP ha imprès en els últims temps a tots els actes públics valencians des del punt de vista d’un altre nacionalisme, l’espanyol, irradiat des de Madrid, és lògic allí on es troben aquestes dues maneres diferents d’entendre la idiosincràsia del Poble valencià. Tan confirmada una postura com l’altra per la urnes i si ara qui governen són els nacionalistes, en coalició, però al cap i a la fi govern, ningú pot esquinçar-se les vestidures si porten a la pràctica els seus postulats.
Una altra cosa és la lamentable actuació dels tres regidors de Torrent per Compromís diumenge passat. Evidentment ens referim a la sentada dels tres edils mentre sonava l’himne oficial valencià (segons llei de la Generalitat 8/1984 que oficialitzava la música del mestre Serrano i la lletra de Thous). Aquests tres ciutadans David Baviera, Carmen Silla i Pau Alabajos (per cert, aquest últim i sense que intervinguera protesta, era presentat com a cantautor català per la premsa uruguaiana) han de recordar que són representants públics i han jurat o promès respectar el nostre estatut, així que ara, que apechuguen. (ANNA notícies deplora l’actitud d’aquests regidors perquè si les raons del ‘catalanista’ Alabajos era per l’estrofa de “Per ofrenar…”, com va dir, perfectament podia haver-la canviat com fan els valencianistes i com fem els sobiranistes valencians republicans, per aquesta:
“TOTS BAIX ELS PLECS DE LA NOSTRA SENYERA
JUNTS, I A UNA VEU, GERMANS VINGUEU”
que la cridem ben fort per ofegar a l’altra.)
Tornant a la qüestió de l’estira-i-arronsa entre el nacionalisme valencià i l’espanyol, cal recordar que aquesta tensió no és nova. Ja a principis dels 90, sent alcaldessa Rita Barberá, i tenint en compte les notòries xiulades que rebia l’himne espanyol després de la cremà de la falla de la plaça de l’Ajuntament, el tinent d’alcalde en aquell moment, Vicente González Lizondo, i per a notori empipament de la ex-alcaldesa, es va obstinar perquè aqueix any no sonaren dits acordes adduint que s’havia trencat la cinta de casset. Així que ara no s’espante ningú si no solament el govern del Cap i casal, també el de la Generalitat, engega polítiques nacionalistes, com diem és el que té l’alternança democràtica. Per tant i a l’espera de la segura nova diatriba de Carolina Punset amb l’argument importat de Catalunya “de la deriva nacionalista” -gens preocupant per aquests indrets- a compte de l’actuació del govern municipal, animen-se a compartir la seua opinió per xarxes socials, no solament d’això, també de la seua pròpia fruïció de la batalla de flors. Ah, i fem-li cas al regidor Fuset, utilitzem el hashtag o etiqueta #BatalladeFlors.
La marca de l’esclau no hi ha manera de llevar-nos-la de damunt ho dic per ” apechuguen”