Ximo Puig, fidel a l’estil ‘sociata’, baveja davant el borbó Felipe VI

Puig li transmet al Rei la necessitat de reformar la Constitució

by València News  (traduït per ANNA notícies)
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut aquest dilluns una trobada amb el Rei Felipe VI a La Zarzuela en el qual li ha transmès la necessitat de reforma de la Constitució espanyola i ha insistit que aquest treball s’ha de fer “entre tots”.
Després de la recepció i en declaracions als mitjans de comunicació, Puig ha assegurat que, si bé la Constitució de 1978 ha sigut “un gran èxit”, necessita “reformular-se en alguns aspectes” per a canviar “allò que ja no és útil” mantenint “l’esperit de la democràcia”.
Per al president de la Generalitat, de manera concreta s’han de modificar aspectes relatius a la igualtat entre homes i dones i altres relacionats amb “la garantia d’un Estat del benestar potent”.
Puig també defensa una visió territorial “basada en les persones més que en les institucions”, perquè hi haja uns “mecanismes de garantia de la prestació dels serveis públics en igualtat de condicions a tots els espanyols”, residisquen on residisquen.
A més, considera “fonamental” en aqueixa reforma tot el relacionat amb la regeneració democràtica, la transparència i la participació ciutadana. “Les reformes democràtiques han de millorar el sistema de legitimació de la política, amb obertures del propi sistema electoral”, ha explicat.
Però tots aqueixos elements s’han d’abordar, segons el president valencià, des d’una visió “oberta i compartida”, fomentant una “àmplia participació de tots els sectors polítics i socials”. “No va a haver-hi una reforma de la Constitució si no hi ha un espai de diàleg permanent, de consens i de capacitat de sumar”, ha subratllat.

EL REI
D’un altre costat, Puig ha indicat que la reunió amb el Rei, que ha durat quasi una hora i mitja, ha sigut “molt positiva i molt cordial”. Del seu interlocutor ha destacat la seua “qualitat humana” i que és un “perfecte coneixedor” de la situació política, institucional i econòmica d’Espanya i de la Comunitat Valenciana.
També ha elogiat el “esperit regenerador” de Felipe VI, en línia amb una “nova etapa” política a Espanya en la qual la Comunitat Valenciana pretén oferir “allò que volen els ciutadans, que són polítics honrats, polítiques al costat de les persones i creixement econòmic per a l’ocupació”.

PUIG LI HA REGALAT EL ‘TIRANT LO BLANC’
Durant la trobada a La Zarzuela, han abordat altres temes com la situació de Grècia, el deute i la importància que dóna el president de la Generalitat a la millora de la productivitat, segons ha detallat Puig, que li ha regalat al Rei la novel·la cavalleresca Tirant el Blanch de l’escriptor valencià Joanot Martorell. (Nota d’ANNA notícies, podia haver -li regalat el decret de Nova Planta de 1707)

Un pensament a “Ximo Puig, fidel a l’estil ‘sociata’, baveja davant el borbó Felipe VI”

  1. Però sense fer un referendum per a veure si la gent vol República o Monarquia.Si volem República ens tindrem que donar de baixa de’ espanyols.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.