Esquerra Republicana del País Valencià i Esquerra Valenciana treballaran orgànicament de manera conjunta

Esquerra Republicana del País Valencià i Esquerra Valenciana treballaran orgànicament de manera conjunta

L’acord es va anunciar durant el tradicional Aplec del Puig
ACN València .- Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) i Esquerra Valenciana, formació que formava part del Bloc Nacionalista Valencià, han acordat treballar orgànicament de manera conjunta. Així ho va donar a conèixer el president d’ERPV Josep Barberà durant l’Aplec del Puig, anunciant que amb l’acord la seva formació “es converteix en el pal de paller de l’independentisme valencià i Esquerra Valenciana serà la segona pota d’aquest pal de paller”. Per la seva part, el membre del consell polític d’Esquerra Valenciana, Jaume Ferrà, va indicar en el seu discurs que l’acord suposa ” mirar-nos com a poble i avançar, en el sentit més fusterià” i que la decisió de deixar el Bloc s’ha produït “quan Compromís (coalició de la qual forma part) ha començat a involucionar”.

La PDaD dóna suport a la convocatòria del 18-N per un millor finançament que convoca PSOE, UGT, CCOO, Podemos i Compromís

MANIFEST DELS CONVOCANTS

per engrandir cliqueu damunt

El  dia  18  de  novembre  es  farà una  manifestació  unitària  a  la  ciutat  de  València  per  a  reclamar  un  finançament  just  per  al  País  Valencià. Des  de  Decidim, Plataforma  pel  Dret  a  Decidir  del  País  Valencià, us  volem  convidar  a  participar  tot  i  que  sabem  que  el  manifest  fet  per  a  l’ocasió  no recull algunes de les reivindicacions bàsiques que el país necessita solucionar. En  aquest  sentit  podem  acceptar  els  seus  termes, de  moment,  per  a  sumar  diversitat  de  sensibilitats  de  la  societat  valenciana.

El  sistema  de  finançament, unes  inversions  justes  i  el  deute  històric  conseqüència  del  nefast  funcionament  dels  diferents  sistemes  de  finançament  del  passat, són  suficients  motius  perquè  els  valencians  i  valencianes  en  el  seu  conjunt  ens  aglutinem  en  una  sola  veu.

Ara  bé, aquests  mínims  indiscutibles  tampoc  ens  han  de  fer  renunciar  a  “les  claus  de  la  caixa” ni  deixar  de  denunciar  l’espoli  que  patim, com  ja  vàrem  reclamar  quan  es  va  fer  la  manifestació  de  10  de  juny  convocada  per  la  Crida  pel  Finançament  Valencià.

El  poble  valencià  no  podem  permetre  la  situació  que  vivim  perquè  ens  afecta  en  el  nostre  dia  a  dia  de  manera  directa  amb  un  empitjorament  evident  en  sanitat, educació, serveis  socials, salaris, pensions, desenvolupament  econòmic, desvertebració  del  territori, sostenibilitat  mediambiental, i  un  llarg  etcètera.

Per  tot  això  us  animem  a  fer  que  la  manifestació  siga  un  èxit  i  així  poder  avançar  en  el  camí  per  no  només  tindre  les  claus  sinó  també  la  caixa  i  allò  que  conté.

Plataforma pel Dret a Decidir, Decidim! @DaDPV

País Valencià 22-10-17

Les albaes sobiranistes valencianes republicanes de la versadora Mariàngels de l’Horta, cantades hui a l’ermita de Sant Jordi a El Puig

Hui El Puig ha despertat
Molt ple de valenciania.
Amb orgull hem caminat
Demanant sobirania
Pel nostre poble estimat.

Molts segles i molta història
Avalen el sentiment.
Conservem a la memòria
Els Furs com a fonament
D’una lluita meritòria

Un poble que és sobirà
És el que pot decidir
Si acceptar o no voldrà,
Si voldrà o no eixir,
Si anirà o tornarà.

Marxa al Puig sobiranista
Que hui resulta convulsa
No hem de perdre el nord de vista
I mantindre la repulsa
A la trama espanyolista

Hem vingut de bona gana
Per cridar com els Maulets
Terra lliure i sobirana,
Ni Borbons ni botiflers
València Republicana

República han proclamat
Els nostres cosins germans.
La senyera ja han alçat.
Nosaltres els valencians
Sentim solidaritat.

Ni espanyols ni catalans,
Cap domini és oportú.
Per damunt dels valencians
No volem tindre a ningú
Som lliures i sobirans!

Farem ja l’última albà
Que es hora de despedida
Un futur millor vindrà
Tots junts trobarem l’eixida
Visca el País Valencià!

Marxa a peu des de la porta de Serrans a l’ermita de sant Jordi, del Darrer Diumenge d’Octubre. L’alcaldessa d’El Puig (PSOE) tanca el recinte de l’ermita als independentistes valencians republicans i les albaes sobiranistes s’han hagut de cantar fora el recinte


En arribar a l’ermita Sant Jordi els marxadors de la Marxa del darrer Diumenge d’Octubre s’han trobat amb la sorpresa que per primera vegada el recinte enjardinat de l’ermita se l’han trobat tancat i inaccessible pels marxadors. L’ermita Sant Jordi del que és propietari l’Ajuntament de València que presideix el senyor Joan Ribó és gestionat baix un conveni per l’Ajuntament del Puig, que presideix la susanista Luisa Salvador del PSOE. Els independentistes valencians republicans, organitzadors de l’acte, havien demanat sol·licitud, com tots els anys als dos Ajuntaments, i en la resposta de l’Ajuntament d’El Puig on es nega l’accés s’addueix la clàusula tercera del conveni que diu: “El Ayuntamiento del Puig de Santa Maria destinarà la Ermita de San Jordi a finalidades culturales i turísticas…”.
Davant d’aquest fet sense precedents els marxadors en arribar a l’ermita de sant Jordi han tingut que fer els parlaments i els cants d’albaes en l’exterior del recinte.

L’alcaldessa d’El Puig (PSOE) aplica ‘el 155’ als independentistes valencians republicans i els tanca l’ermita de Sant Jordi i les albaes sobiranistes s’han hagut de cantar fora el recinte


En arribar a l’ermita Sant Jordi els marxadors de la Marxa del darrer Diumenge d’Octubre  s’han trobat amb la sorpresa que per primera vegada el recinte enjardinat de l’ermita  se l’han trobat tancat i inaccessible pels marxadors. L’ermita Sant Jordi del que és propietari l’Ajuntament de València que presideix el senyor Joan Ribó és gestionat baix un conveni per l’Ajuntament del Puig, que presideix la susanista Luisa Salvador del PSOE. Els independentistes valencians republicans, organitzadors de l’acte, havien demanat sol·licitud, com tots els anys als dos Ajuntaments, i en la resposta de l’Ajuntament d’El Puig on es nega l’accés s’addueix la clàusula tercera del conveni que diu: “El Ayuntamiento del Puig de Santa Maria  destinarà la Ermita de San Jordi a finalidades culturales i turísticas…”.
Davant d’aquest fet sense precedents els marxadors en arribar a l’ermita de sant Jordi han tingut que fer els parlaments i els cants d’albaes en l’exterior del recinte.

Marxa de València al Puig 2017 dels sobiranistes valencians republicans.

NOTA DE PREMSA
Darrer Diumenge d’Octubre
Marxa de València al Puig 2017 dels sobiranistes valencians republicans

Delegació de Govern garanteix la seguretat de l’acte

Com tots els anys el sobiranisme valencià republicà representat per Esquerra Nacionalista Valenciana, Estat Valencià i República Valenciana/Partit Valencianiste Europeu, han convocat el Darrer Diumenge d’Octubre, el dia 29, la Marxa a peu que eixirà a les 8:30 des de la porta dels Serrans (plaça dels Furs a València), fins a aplegar a les 13:30 a l’ermita de Sant Jordi en El Puig, on es faran uns breus parlaments.
El lema d’aquest any en línia amb els anteriors és:
– PER DAMUNT DELS VALENCIANS NINGÚ
– PER LA SOBIRANIA VALENCIANA
Enguany, i donada la situació política, els organitzadors han rebut garanties per part de la Delegació del Govern i en concret del Subdelegat senyor José Vicente Herrera, que l’acte comptarà amb el desplegament governatiu escaient per al seu normal desenvolupament des del seu inici fins al seu acabament.
Adjuntem cartell anunciador i justificant de la presentació de la comunicació.