Comunicat d’Esquerra Nacionalista Valenciana a propòsit del comunicat de Lo Rat Penat

Comunicat d’Esquerra Nacionalista Valenciana a propòsit del comunicat de Lo Rat Penat

A propòsit del comunicat emés per Lo Rat Penat en el dia d’ahir, i davant l’escalada de tensió entre el govern espanyol i el català a conter del referèndum del primer d’octubre, Esquerra Nacionalista Valenciana vol fer públic el següent comunicat:
* Lamentem profundament que una institució senyera en la defensa de la cultura i llengua valencianes, se haja situat tan descaradament del costat d’aquells que, per la seua actuació, demostren negar les identitats dels pobles que conformen l’estat espanyol, també el valencià. I demanem als seus socis una actuació en conseqüència.
* Condenem enèrgicament la utilització dels organs judicials per part de l’executiu per impedir el referèndum, i més encara, el retall de drets fonamentals dels ciutadans, com el de reunió, expressió o comunicació, que s’està duent a terme.
* Que convençuts de que l’estat espanyol actual està conformat per pobles en identitat pròpia, considerem perfectament legítim que el poble de catalunya puga expressar democràticament la seua voluntat de continuar, o no, formant part de l’estat espanyol.
* Que, acabe com acabe este procés, i donada la interpretació que els partits estatalistes i el tc fan de la constitucio , allunyada del concepte de estat format per nacionalitats i regions i que es reduix a que hi ha una sola nació i identitat, se fa necessari una profunda revisió de l’estructura de l’estat, que el porte a ser una confederació, on les parts vullguen, voluntàriament formar part d’ell i, en son cas, abandonar-ho.

S’ha reactivat la Plataforma republicana SOBIRANIA VALENCIANA

ANNA notícies. Dissabte 23-S s’ha reunit la Plataforma SOBIRANIA VALENCIANA a Manises. Després d’anys sense activitat, setze persones, unes a títol individual como ha estat el cas d’afiliats al BLOC de la Marina i l’Horta i altres representant al Sindicat Valencià Republicà, a AIVCAM, a l’ACR Utopia XXI, a l’ACR Constantí Llombart, a l’ACS Miquel Penya (pendent de ratificació), a Estat Valencià, a Esquerra Nacionalista Valenciana i a República Valenciana/Partit Valencianiste Europeu, han decidit reprendre l’activitat per promoure l’acció política-cívica en favor de la SOBIRANIA VALENCIANA.
El primer acord ha estat adherir-se al manifest “Va de Democràcia”, així com participar en els actes convocats la pròxima setmana arreu del país per promotors d’aquest manifest, en solidaritat amb el poble de Catalunya i el seu legítim dret d’autodeterminació, que exercirà el proper 1 d’Octubre mitjançant referèndum, per la decisió sobirana del seu Parlament, així com en defensa de les llibertats i drets democràtics, en solidaritat amb els sobiranistes catalans represaliats, i també en reivindicació de la pròpia Sobirania del Poble Valencià. Concretament, la Plataforma Republicana Sobirania Valenciana serà present i s’adherix l’acte convocat el pròxim dilluns en la Societat Coral el Micalet.
Després de reflexionar conjuntament sobre l’actualitat política, la situació determinada pels fets de Catalunya i l’escalada repressiva de l’Estat espanyol i el moment del sobiranisme valencià, la reunió ha acordat recuperar l’acció cívic-política de la mateixa, tot buscant la màxima cooperació amb els sobiranistes valencians, més enllà de les legítimes propostes que cadascú puga tindre per a l’endemà mateix de la proclamació sobirana d’un Estat valencià i més enllà també de la militància que cadascú puga tindre, amb la voluntat de posar dempeus un ampli moviment pel Dret a Decidir dels Valencians i per l’exercici de la pròpia Sobirania Valenciana, que s’ha de plasmar en un futur amb una majoria sobiranista en el Parlament Valencià.
Finalment, la PR SOBIRANIA VALENCIANA estarà atenta en les pròximes setmanes a l’evolució de l’escalada repressiva de l’Estat espanyol i d’allò que puga esdevenir a Catalunya, i compromet una resposta amb la resta dels demòcrates valencians front a la repressió i la conculcació dels drets i llibertats democràtiques.

Hui dissabte convocatòria de la Plataforma Sobirania Valenciana a partits, associacions i persones sobiranistes


CONVOCATÒRIA, a partits, associacions i persones sobiranistes valencianes, que fan el membres fundadors (any 2006) de la PLATAFORMA SOBIRANIA VALENCIANA per al dissabte 23 de setembre del 2017 a les 17:00 a la Nau del carrer Mestre serrano, 33, en el Parc Empresarial de l’Aeroport a MANISES (metro línies 5 i 9, Estació ROSES).

www.sobiraniavalenciana.org