Discurs de Macron sobre la llei que tractarà el «separatisme islàmic» i per aprofundir la laïcitat de l’Estat.

«El separatisme islamista: servei públic, associacions, escola … Què recordar del discurs de Macron

El cap d’Estat va pronunciar un discurs divendres a Les Mureaux per anunciar el futur projecte de llei contra el “separatisme islàmic” que es presentarà el 9 de desembre al Consell de Ministres.
A càrrec de Pierre Lepelletier i Pierre Sautreuil

S’esperava el seu discurs. Emmanuel Macron va parlar finalment el divendres 2 d’octubre des de Les Mureaux (Yvelines) per debatre sobre el futur projecte de llei relatiu al “separatisme islamista” que es presentarà el 9 de desembre al Consell de Ministres. Si alguns, majoritàriament o fins i tot dins del govern, asseguraven que el text no concerniria “només a l’islamisme”, el cap d’Estat volia deixar immediatament les coses clares: “El que ens devem atacar-nos és separatisme islamista. Aquest és el cor de la qüestió ”. I recordar que “l’objectiu final” d’aquesta “ideologia” era “prendre el control complet” de la societat.

(…)
La llei ampliarà els motius de dissolució de les associacions
Les associacions sospitoses d’entrada islàmica també són a la mirada d’Emmanuel Macron. “Es permetrà dissoldre associacions i suposar que, en virtut dels nostres principis republicans i sense esperar el pitjor, podem dissoldre associacions que s’estableix que porten missatges que infringeixen les nostres lleis i els nostres principis”, va dir El cap d’Estat. Les associacions han de mantenir la Nació i no fracturar-la, i no renunciarem a res per aquest principi ”.
Pel que fa al finançament de les associacions, el president va indicar que “qualsevol associació que sol·liciti una subvenció de l’Estat o d’una autoritat local haurà de signar un contracte que respecti els valors de la República i els requisits mínims de vida en la societat, per utilitzeu la fórmula del Consell Constitucional ”. “Si es trenca el contracte, els seus funcionaris hauran de pagar-los perquè és necessari que els diners públics no s’utilitzin per finançar els separatistes”, va advertir el cap d’Estat.

Macron vol “alliberar l’islam a França d’influències estrangeres”
Emmanuel Macron vol acabar amb els imams formats a l’estranger. “Hem decidit posar fi a aquest sistema de manera totalment pacífica amb els països d’origen”, va prometre, anunciant una “transició” durant “quatre anys de mitjana”. El cap d’Estat també va assegurar que França entrenaria ara els seus imams per passar pàgina d’aquest “Islam consular” que “alimenta rivalitats, disfuncions”. “No permet l’estructuració d’aquesta religió a la nostra país per avançar com cal ”, va assegurar.
Emmanuel Macron vol “alliberar l’islam a França de les influències estrangeres”
El president de la República es troba a Les Mureaux el divendres 2 d’octubre per donar a conèixer el seu pla de lluita contra el “separatisme” i, en particular, el separatisme islamista. Emmanuel Macron anuncia en particular reduir “l’organització de l’islam consular”.

Macron advoca per “una millor comprensió de l’islam” i l’ensenyament de l’àrab
Emmanuel Macron també vol “ensenyar més la llengua àrab a l’escola o en una extraescolar que dominem”. El cap d’Estat vol posar fi als joves que “ho aprendran en associacions que els ofereixen el pitjor i que són manipulats”. “L’àrab, però també moltes altres llengües, són la riquesa dels nostres fills, de les seves famílies”, ha subratllat. Hem de saber, a la nostra República, reconèixer-los, exaltar-los, fer-los viure, en el marc republicà d’una manera extraordinàriament desinhibida ”.
El president també vol desenvolupar “estudis islàmics d’alt nivell a la universitat”. “He decidit que crearem un institut científic d’islamologia. Crearem llocs addicionals a l’ensenyament superior per continuar la tasca en el camp de la investigació sobre la civilització musulmana, però també sobre la conca mediterrània i l’Àfrica ”, va prometre.
Emmanuel Macron anuncia 10 milions d’euros per a la fundació Islam de France

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.