CATALÀ DENUNCIA IMPAGAMENTS, ABANDÓ I OCULTACIÓ D’INFORMACIÓ D’OLTRA SOBRE ELS GERIÀTRICS PÚBLICS

Tret de valenciaoberta.es| 24 setembre, 2016 |Comunitat Valenciana |Traduït al valencià per ANNA notícies

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Popular en les Corts Mª José Català, ha denunciat impagaments, abandó i ocultació d’informació per part de la responsable de Polítiques Inclusives del Consell, Mónica Oltra, sobre els geriàtrics públics valencians.català

La diputada popular ha anunciat que en la pròxima Junta de Síndics el GPP sol·licitarà la compareixença urgent en ple d’Oltra, “tal com ja vam fer el 5 de setembre”. Català ha recordat que Oltra va presentar una sol·licitud a petició pròpia amb registre d’entrada el 19 de setembre, “però el GPP va a fer valdre que ja ho demanarem abans”. L’objectiu d’aquesta compareixença, segons ha explicat Català, és que Oltra “explique la situació en els geriàtrics públics de la Comunitat valenciana”.
La portaveu adjunta ha anunciat que el GPP demanarà també “tenir accés al geriàtric de Carlet per a comprovar el seu estat i per a reunir-nos amb els treballadors i amb el director, que sospitem que encara segueix”. “Volem veure la situació d’aquest geriàtric que no solament té manques de personal, sinó que el 31 d’octubre farà un any que no té contracte de manteniment de neteja de cristalls. És una situació que també es produeix en altres geriàtrics públics com a Borriana, on s’han anunciat mobilitzacions per part dels treballadors pels impagaments produïts en la residència”, ha manifestat.
Català ha denunciat que “contrasta la política de gestió d’Oltra de les residències públiques amb allò que diu en Els Corts”. Així, ha assenyalat que el GPP ha detectat “i volem una explicació sobre aquest tema, sobre el fet que a 31 agost l’estat d’execució dels comptes de la Generalitat reflectisquen uns ingressos per taxes d’usuaris de residències per 3,2 milions d’euros, quan la previsió pressupostària era de 75.000 euros”.
“Aqueix compromís d’Oltra que els usuaris de residències públiques anaven a deixar d’aportar de la seua butxaca la contribució a les residències és una fal·làcia i una mentida. Hi ha un 4.290% més d’ingressos pel que fa al pressupostat. D’on ix aqueixos diners? Quins usuaris estan aportant perquè la Generalitat tinga uns ingressos del 4.290% més del previst en el seu propi pressupost a meitat d’any? És una mentida del Consell”, ha subratllat.

La Generalitat ingressa però no paga
“La Generalitat ingressa però per contra la vicepresidenta no està pagant. Es produeix impagament a les residències que provoca que no s’estiga atenent els compromisos de les residències amb els proveïdors, d’ací les vagues de treballadors i les circumstàncies que es produeixen”, ha indicat Català. “Al mateix temps tenim l’acord de no disponibilitat del Consell, on es retallen 7 milions d’euros per al manteniment de residències. No es paga però es retalla en les residències públiques”, ha reiterat.
La portaveu adjunta popular ha anunciat que també presentarà una sol·licitud d’explicació sobre el trasllat de l’usuari de la residència de Carlet a una residència pública de gestió privada, “un model que durant anys Oltra va condemnar”. “I a més és un trasllat que s’ha produït alterant la llista d’espera, on hi ha persones amb situació d’enorme necessitat. Oltra va venir aquesta setmana a la comissió però no va explicar res d’açò, va amagar informació”, ha criticat.
Així, Català ha recordat que Oltra va parlar del trasllat de l’ancià aquesta setmana “però en cap moment va dir que era a una residència de gestió privada ni va donar detalls”. “És més –ha continuat la diputada popular-, en una iniciativa parlamentària del dia d’abans jo mateixa li vaig dir que açò s’havia produït sense que la vicepresidenta ho haguera dit”.
Per a Català “és totalment comprensible que aquesta persona, després del que ha passat, siga atesa de la millor manera. Però no s’entén que Oltra obviara els detalls del trasllat. Preguntem moltes coses però no va contestar a cap, ni sobre la licitació de contractes, ni des de quan coneixia les queixes, ni per què no es cobrien les vacances d’estiu”.
Finalment, Català ha criticat que Oltra “demanara perdó per la publicació d’una fotografia, i va dir que pràcticament s’hi havia obert expedient a tot el personal de la residència per a veure qui havia fet la foto i s’havia filtrat, però no va demanar perdó pel que s’havia produït, per les manques de la residència, pel fet que hi ha diumenges en les quals hi ha plantes ateses per un sol auxiliar”. Sobre aquest tema, ha indicat que “després de la compareixença del ple anem a plantejar obertament que ha d’haver-hi dimissions en l’àmbit de la gestió pública. S’ha mentit, s’ha ocultat informació rellevant i s’ha mentit sobre els usuaris, que diuen que no paguen i s’està pagant”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.