EU pregunta al Consell si ha obert una investigació sobre el pacient que no va ser atès per parlar en valencià

Lluís Torró - EUPVEl diputat autonòmic d’EUPV Lluís Torró ha demanat al conseller de Sanitat que aclarisca els fets ocorreguts a un centre de salut a Crevillent, on una persona denuncià els problemes tinguts a l’hora de ser atès en valencià. “Considerem intolerable que aquestes coses passen i lamentablement no és un fet aïllat, perquè s’han donat altres casos, dels quals inclús s’ha fet ressò el Síndic de Greuges, reivindicant el dret d’ús de la nostra llengua. Esperem que Llombart done explicacions i que s’haja obert una investigació dels fets”.

Torró afirma que l’ocorregut a Crevillent “és una clara conculcació dels drets lingüístics dels valencians. Ens preocupa, a més, que açò passe en un servei com el sanitari, on la conselleria hauria d’establir els protocols adients per resoldre aquestes qüestions, ja que pot suposar un deteriorament en l’atenció sanitària de les persones”, subratlla.

El diputat d’EUPV afirma que la descripció dels fets, segons ha denunciat el pacient, “és rocambolesca i no pot tolerar-se. Menys encara en una institució pública i per part de treballadors públics”, manifesta. Torró adverteix que si els esdeveniments hagueren ocorregut al reves, “és a dir, el pacient es queixara perquè no l’atenen en castellà, l’escàndol haguera estat majúscul. No podem tolerar aquestes situacions”, afirma.

València, 6 de juny de 2014
GABINET DE PREMSA EUPV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.