RV/PVE davant el 9 d’Octubre del 2020: si el poble valencià vol existir políticament, ens cal un Estat

RV/PVE davant el 9 d’Octubre del 2020
ARTICLE EN CASTELLÀ ESCRIT AL 2015, RELACIONAT I COMPLEMENTARI: POR EL ESTADO VALENCIANO

Si el poble valencià vol existir políticament, ens cal un Estat
La Diada Nacional  del País Valencià d’enguany ve en un context de crisi econòmica agreujada per la pandèmia i de crisi política del regim del 78/39/1707 pels esdeveniments -que no s’aturen- de la revolta democràtica i republicana dels catalans i que l’arribada dels anomenats governs de progrés a Madrid i del Botànic ací, no solucionen i que les seues responsabilitats són desviades cap un moviment antifeixista, que no presenta cap alternativa política. L’Estat espanyol s’ha després de la disfressa ‘democràtica’ i apareix tal qual és: una dictocràcia aferrant-se  patèticament, però també amb la repressió pròpia de les tiranies, als restos d’un Imperi terminal.
En eixe context de crisi del regim, els valencians hem d’aparèixer en aquest escenari amb objectius clars respecte als protagonistes que aniran configurant l’alternativa a l’actual regim, al ja periclitat Reino de España.
Per als demòcrates valencians, per als republicans valencians, per als valencians que volem passar pàgina del regim del 78, concatenat amb el del 39, però també amb el del 1707, per als valencians que no renunciem a la sobirania i a esdevindre en un Estat lliure, el camí a seguir és l’iniciat pels republicans catalans, punta de llança i abanderats contra el regim del 78/39 i , per a ells, del 1714. Els dinàstics i els espanyols els volen vençuts, nosaltres independentistes valencians republicans, els volem d’aliats i guanyadors.
RV/PVE vol assolir que el País Valencià, siga de nou un País lliure, una Nació sobirana, un Estat republicà. Volem anar construint la República Valenciana mitjançant un procés constituent republicà sobirà al País Valencià; perquè els valencians tornem a tindre políticament de nou, un lloc entre les nacions sobiranes a Europa i el món.
RV/PVE defensa –la nostra acció política és– fer possible que el poble valencià –és a dir, els residents d’Oriola a Vinaròs, siga el que siga el color de la seua pell, la parla dels seus pares o la seua condició jurídica– assolisca l’Estat Valencià lliure i sobirà, per a poder sempre fer o desfer, per a poder sempre acceptar o rebutjar, per a poder sempre ‘anar’ allà on ens convinga, però també per a poder sempre ‘tornar’ d’allà on no ens interesse estar. És a dir per a no perdre mai la sobirania i per a poder sempre tindre les claus de la casa i de la caixa. Sense un Estat valencià, lliure i sobirà, els valencians, políticament, no existirem. Sense ell desapareixerem.
Per això RV/PVE convida els valencians, els residents d’Oriola a Vinaròs, en este 9 d’Octubre, a reivindicar que hem de tornar a ser de nou un Estat, però ara en forma de República. Recordar la fundació del Regne de València en 1238, ara  en el 2020, significa reivindicar la República Valenciana.

Comitè Executiu de República Valenciana/Partit Valencianiste Europeu
País Valencià, d’Oriola a Vinaròs, 1 d’octubre del 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.