ELS VALENCIANS SOM UN NACIÓ

Article relacionat publicat a LA VEU:
El congrés constituent de JxC i els valencians
per Josep Gomis, RV/PVE

DECLARACIÓ DE RV/PVE SOBRE LA NACIÓ DELS VALENCIANS

  1. RV/PVE fa seus els acords del tractat internacional de la Convenció de Montevideo de 1933 i de l’adhesió que fa a ells el Comité Badinter de la UE. En ells es conclou que és la voluntat dels habitants d’un territori allò que ha de prevaldre sobre qualsevol altra qüestió per a esdevindre Estat i que l’Estat com a subjecte de dret internacional ha de reunir els següents requisits: (a) una població permanent, (b) un territori definit, (c) un govern, i (d) la capacitat d’entrar en relacions amb els altres estats.
  2. RV/PVE és un partit independentiste que aspira a que el País Valencià esdevinga un Estat lliure i sobirà en forma de República Valenciana i que la seua bandera onege en la seu de les Nacions Unides.
  3. En aquest sentit i davant de la pregunta: quina és la nació dels valencians? la resposta de RV/PVE és: la nació dels valencians, la d’aquells que aspirem a que el País Valencià siga un Estat lliure i sobirà en forma de República Valenciana […i que la seua bandera onege en la seu de les Nacions Unides], és la Nació Valenciana.
  4. RV/PVE, en conseqüència, rebutja que el País Valencià, lliure i sobirà, puga pertànyer o formar part de qualsevol altra nació que no siga la valenciana.

Assemblea de República Valenciana/Partit Valencianiste Europeu
País Valencià, d’Oriola a Vinaròs, 23 d’agost del 2020

Un pensament a “ELS VALENCIANS SOM UN NACIÓ”

  1. Vos envie este missatge per a fer-vos coneixedors del comentari contra els qui defensem que el País Valencià és una nació , i reivindiquem un nacionalisme extrictament valencià. que al Bloc de Vilaweb , al Bloc Tibidabo, Meditacions Valencianes, escrit per Joaquim Torrent, se´s titlla als nacionalistes valencians de ser per defensar que el PV és lka nostra nació- i no la catalana- de no ser nacionalistes , sinó regionalistes i neoblavers. Jo he escrit una resposta que no ha sigut publicada. A vore si algú de vosaltres pot respondre a les falses acusacions que ens solen fer els d´ERPV i la CUP. Ací vos deixe la URL del bloc de vilaweb per a que puau veure el que vos he dit.
    https://blocs.mesvilaweb.cat/Medard/?p=269513

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.