EU exigeix a Català que retire el decret “que arracona encara més el valencià”
[nota d’ANNA: amb un comentari de Víctor Baeta]

Marina Albiol - EUPVMarina Albiol (EU): “La croada del PP contra la nostra llengua és tossuda i constant i fins que aquesta no desaparega sembla que no pararà
La diputada autonòmica d’EUPV Marina Albiol ha acusat a la consellera Català d’actuar com “una autèntica aniquiladora de la nostra llengua en les escoles. Vestida amb pell de corder, i fent gal·la de discurs templat, el que vegem en la realitat i en les seues actuacions és una fèrria intenció de minvar la presència del valencià en l’ensenyament fins el límit. I aquesta reducció del valencià en les línies en castellà és l’enèsima mostra”. Esquerra Unida ha exigit al Consell que descarte l’ordre que està preparant i la retirada del decret de plurilingüisme”.

Albiol assegura que l’ordre que està preparant a la conselleria, “demostra novament com el decret de plurilingüisme era una excusa per acabar amb el valencià en les aules, deixant-lo en una espècie de reducte minoritari, i vulnerant clarament la Llei d’Ús i Ensenyament en valencià”, adverteix la parlamentària.

Esquerra Unida acusa al PP d’estar executant una “terrible croada contra la nostra llengua. La polèmica pel diccionari de l’AVL, l’anticatalanisme, la batalla de les senyes d’identitat, i ara aquesta reducció del valencià en les escoles, són exemples paradigmàtics”, remarca Albiol.

Al PP li tenim que recordar que el valencià es defensa impulsant-lo en l’ensenyament, en la vida pública, promocionant el seu ús en tots els àmbits i no utilitzant-lo simplement per a clavar-se amb els catalans, que és per a la única cosa que al PP li interessa la nostra llengua”, conclou la parlamentària.

Valencia, 20 de febrer de 2014
GABINET DE PREMSA EUPV

Un pensament a “EU exigeix a Català que retire el decret “que arracona encara més el valencià”
[nota d’ANNA: amb un comentari de Víctor Baeta]

 1. Amb el prec que li feu arribar a Marina.

  Benvolguda Marina, benvolguda, encara que tu no t’ho sentes, compatriota valenciana.
  Un dia, en l’ascensor de les Corts valencianes, tu m’acompanyaves al pis superior perquè poguera veure’t més tard, per quan feres la teua intervenció com a diputada a favor dels valors republicans, i que nosaltres, sobiranistes valencians republicans, valoraven molt positivament, perquè era la primera vegada que es feia en el nostre parlament, fins al punt de fer-te – recordes?- un xicotet homenatge. Recorde que en el curt trajecte, mentre pujava l’ascensor, esperançat te vaig preguntar perquè no reivindicàvem, també, la República Valenciana. La teua contestació va ser com el que rep un poal d’aigua freda damunt. No sóc nacionalista i mai pense reivindicar la sobirania dels valencians, vas dir.
  Doncs bé benvolguda Marina, torne a insistir i dir-te:
  treballem tots, tu i jo, per l’Estat valencià, per la República Valenciana on la llengua que tan estimem puga estar defensada, conreada i utilitzada.
  Sols amb la garantia d’un Estat valencià, això pot ser possible. Sí tu aquest Estat el vols lliurement unit amb una República ‘federal’ espanyola, cap problema. No és la meua opció però te la respecte. Però Marina, sense un Estat valencià, on els valencians tinguem sempre la paella pel mànec, des de l’Estat espanyol, siga monàrquic o republicà, estarem sempre en un esglai…
  Rep una abraçada.
  Víctor Baeta Subias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.