Per què és important la simbologia en política? Simbologia valenciana independentista i republicana per al mes d’abril

Per què és important la simbologia en política?
El símbol en política representa el programa i sintetitza les reivindicacions d’una ideologia i allò que és més important: planteja una ALTERNATIVA al statu quo imperant.
Per exemple la França Lliure del General De Gaulle va afegir la creu de Lorena damunt la bandera de la república francesa per oposar-se a la França de Vichy. Un símbol que ho deia tot i identificava als lluitadors francesos per la llibertat.

Els republicans independentistes catalans per a identificar-se i fer-se visibles arreu del món han sabut escollir com a símbol la bandera que Macià en 1928 va proposar com a bandera de la República Catalana en l’article 3 de la Constitució de la Habana.

Per la seua part els espanyols actuals, republicans o monàrquics, hereus tots ells dels decrets de 1707 i 1714 i dels fets de 1519 i 1520, sempre que poden no perden l’ocasió per onejar els seus símbols:
Aquells que en política no publiciten  cap símbol, objectivament fan costat al símbol del statu quo imperant. Ens estan dient que llurs reivindicacions tenen solució dins del regim polític vigent, ací i ara, el Reino de España.

Simbologia valenciana republicana i independentista per al mes d’abril

Els sobiranistes valencians republicans des del 2004 estem proposant com a símbol per a reivindicar la República Valenciana, la històrica bandera  d’Esquerra Valenciana de 1934:

VALENCIA// Concentración frente a Delegación de Gobierno de Valencia en protesta por la detención de Carles Puigdemont.
FOTO: DANIEL GARCIA-SALA

Però no fem d’aquest símbol quelcom exclusiu.
De tots és conegut l’estima que molts valencians tenen per la Reial Senyera que junt amb la Gloriosa ensenya d’Oriola, no es dobleguen davant ningú.

Els sobiranistes valencians republicans considerem que des de la fugida de Carles III a Viena en 1711, els valencians no ens queda una altra que esdevindre republicans. I per a esdevindre de Regnes a Repúbliques hem de  redissenyar la simbologia dels antics sobirans amb uns afegits estelats que són les senyals de les noves sobiranies populars, com varen fer el republicans catalans (Vicenç Albert Ballester en 1918) i els valencians (d’Esquerra Valenciana en 1934).

Així doncs a partir dels nostres símbols valencians històrics, RV/PVE i d’acord amb les reivindicacions republicanes i independentistes per assolir l’Estat valencià / la República Valenciana, lliure i sobirana, perquè el poble valencià  puga fer o desfer, acceptar o rebutjar, anar allà on vulguem, però també per a poder tornar d’on no ens interesse estar,  és a dir per a tenir les claus de la casa i de la caixa… és pel que hem fet tot un seguit de dissenys que a continuació mostrem:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.