RV/PVE pel Pla de Xoc Social valencià

10 mesures urgents de caràcter social per a protegir la població:

  1. Aturar els desnonaments i els procediments judicials que puguen acabar amb l’execució d’un llançament.
  2. Fer una moratòria en el pagament del lloguer per “alleugerir la població” en un moment en què “l’economia comença a paralitzar-se”.
  3. En la mateixa línia, exigir una moratòria dels pagaments hipotecaris.
  4. Intervenir tots els recursos sanitaris privats i posar-los “al servei de l’interès general”.
  5. Obrir les plantes dels hospitals públics que s’hagin tancat amb les retallades. També mantenir-les quan tot hage passat per a recuperar “la qualitat del servei” prèvia a la crisi econòmica.
  6. Cobertura del 100 % del salari en cas d’infectats o confinats de manera preventiva. Demanem que les mútues es facen càrrec del cost econòmic, no la Seguretat Social.
  7. Cobertura econòmica de les cures, en cas que un treballador no pugue anar a treballar per cuidar persones infectades pel virus, convalescents o afectades pel tancament de centres educatius, residències de gent gran i centres de dia.
  8. Aturar tots els ERO i ERTE.
  9. Un pla de suport per als treballadors per compte propi. Exigim l’exempció del pagament de la quota d’autònoms i cobertura econòmica per a totes aquelles persones que no puguen fer la seua feina pel covid-19.
  10. Reclamem que es dissenye un programa d’informació diària, didàctica i clara sobre el virus per calmar la població i confrontar les “fake news”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.