EU presenta una queixa davant el CVC i l’AVL per la possible supressió de 151 línies d’ensenyament en valencià

Marina Albiol - EUPVLa diputada autonòmica d’EUPV Marina Albiol ha presentat sengles queixes davant el Consell Valencià de Cultura i davant l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per la possible supressió de línies en valencià. Albiol ha recordat que la Conselleria d’Educació “proposa retallar 187 unitats en educació infantil, en valencià i en castellà de l’ensenyament públic i n’augmenta vuit de l’ensenyament concertat. A més a més, d’aquestes 187 unitats a suprimir d’acord amb la proposta d’arranjament escolar per al curs 2014-1015, 111 d’elles, és a dir, el 59%, són de línies en valencià”.

A més a més, Albiol ha recordat l’informe d’Escola Valenciana que posa de manifest com “la retallada a l’ensenyament en llengua pròpia inclou altres 40 aules de primària, amb la qual cosa perilla la continuïtat de 151 línies d’ensenyament en valencià per manca d’alumnes de nou ingrés”. “Tenint en compte que el 67,43% de l’alumnat valencià estudia en centres públics i que el 93% de l’ensenyament en valencià està en l’educació pública, l’oferta d’ensenyament en valencià actualment és del 33% del total”, ha afegit.

València, 8 de febrer de 2014
GABINET DE PREMSA EUPV

2 pensaments a “EU presenta una queixa davant el CVC i l’AVL per la possible supressió de 151 línies d’ensenyament en valencià”

  1. Seria desitjable que en lloc de plorar-li al poder, EU fera el possible per assolir-lo i deixar-se de pidolar deixalles. L’estat espanyol, que EU defensa te un objectiu, fer desaparèixer tot el que no siga castellà/espanyol, ‘por justo derecho de conquista’. Únicament ens ix a compte votar per una República Valenciana per controlar el nostre destí, que mentre el tinga Madrid no ens deixaran arribar a enlloc.

  2. Company, naturalment que EUPV malda per expulsar del govern als impresentables que estan retallant els nostres drets, tant socials com lingüístics. Però això, en democràcia, solament és possible assolint el suport majoritari de la ciutadania. A través del vot i de la mobilització social. Pròximament tindrem ocasió de sortir unitàriament al carrer per “Traure-li la tarja roja a Fabra”. I en les properes eleccions EUPV treballa per unir a tota la gent honesta d’esquerres. Aquest és el camí.

    Rafael Pla López, membre del Consell Polític Nacional d’EUPV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.