EUPV reclama la compareixença de la consellera Català per la reducció d’unitats educatives en valencià

Marina Albiol - EUPVLa diputada d’EUPV, Marina Albiol, afirma que pareix que la consellera María José Catalàvol acabar amb el català com a llengua vehicular de futur al País Valencià”. Albiol té previst demanar la compareixença de la consellera d’Educació, María José Català, per a que done les explicacions pertinents del que ha titllat com “un atac per partida doble, a l’educació pública, i a l’ensenyament en llengua catalana al nostre país, una doble ofensiva de la dreta que hem d’aturar”.

La parlamentària considera una notícia molt preocupant la denúncia d’Escola Valenciana de la reducció de 16 unitats escolars en valencià: “Aquesta eliminació d’aules tindrà efectes nocius per a la llengua no solament en el sector educatiu, evidentment comportarà també una reducció aparellada de l’ús del valencià en la resta d’àmbits de la societat. Pareix que Català vol acabar amb el català com a llengua vehicular de futur al País Valencià”.

Albiol afirma que les administracions públiques tenen l’obligació per llei de defensar la nostra llengua i potenciar el seu ús, “tot el contrari del que està fent aquest govern, que sota criteris estrictament economicistes es vol carregar la normalització lingüística del català a l’àmbit educatiu i debilitar el teixit públic d’ensenyament”.

València, 3 de gener de 2014
GABINET DE PREMSA EUPV

Un pensament a “EUPV reclama la compareixença de la consellera Català per la reducció d’unitats educatives en valencià”

  1. És públic i notori que el Valencià/Català és un objectiu a fer desaparèixer no solament pel PP sinò a més pel PSOE. Tinc l’experiència viva i present en l’escola del meu fill, Angelina Carnisser, en una reunió del AMPA, al demanar torn de paraula una mare castellà-parlant, de manera poc clara i aparentment confusa va encetar un despotric en contra meua deixant fora de dubte que li molestava la meua intervenció en valencià. Ningú es va molestar en dir-li a aquesta senyora que s’insinuava socialista, demòcrata i sobre tot espanyola que tots teniem dret a la vida. Presidia l’assemblea un pare argentí.
    que a més de ser a València haviem deixat el franquisme fa més de trenta anys.
    Carmen López, metgessa del àrea d’Utiel, militant de l’UGT, va celebrar amb Rafael Cerveró, metge responsabre de l’area i del PP i més tardanament alcalde del poble un mobbing pel fet de que ‘había que acabar con ésto’ referint-se al fet de que no hi había que permetre diferències entre els espanyols.
    Jo em trobava processant una malaltia greu. Em donaren l’alta i em van cessar en la plaça. Tardí deu anys en aconsseguir la gran invalidessa. Cap sindicat va moure un dit per la meua circumstància, i tots van participar d’una o altra manera en el mobbing que em van montar.
    Amen

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.