Esquerra Unida exigeix a Fabra que comparega en Les Corts sobre el tancament de RTVV

Ignacio Blanco - EUPVEl portaveu adjunt d’Esquerra Unida, Ignacio Blanco, ha sol·licitat la compareixença en el plenari de Les Corts del president de la Generalitat, “qui considerem que ha de donar explicacions extenses sobre el tancament de l’emissió de la televisió i la ràdio públiques el passat divendres. Aquesta operació, coneguda popularment com Telefunken, ha sigut xapucera i absolutament impròpia d’un règim democràtic”.

Blanco també ha exigit conèixer quins són els danys materials que s’han produït com a conseqüència del tall de llum que acabà amb les emissions de RTVV, “així com quin és l’import econòmic que ens ha costat aquesta actuació, i si s’han perdut dades i documents audiovisuals de l’arxiu històric de RTVV”.

Esquerra Unida a més ha registrat una bateria de preguntes al Consell en les què demana explicacions sobre qui va donar les ordres per tallar les emissions de la televisió i la ràdio autonòmiques i qui les van executar, i altres qüestions com per exemple si ha reclamat algun tipus d’indemnització les televisions privades que van resultar afectades pel tall de l’emissió de la televisió autonòmica, per compartir el mateix múltiplex.

“El govern del PP sobrepassà el divendres tots els límits. L’actuació xapucera, autoritària i antidemocràtica de tancar RTVV ha entrat en la història del País Valencià com un episodi funest de vulneració de drets i llibertats. Exigim com a mínim i per a començar que el president Fabra done la cara en Les Corts de manera urgent”, reclama Blanco.

València, 2 de desembre de 2013

GABINET DE PREMSA EUPV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.