ESQUERRA UNIDA TRASLLADA AL PARLAMENT EUROPEU LES DISCRIMINACIONS ALS PARLANTS DE CATALÀ

Bruselas, 15 de marzo de 2016

Dijous que ve, dia 17 de març, es produirà al Parlament Europeu un debat sobre discriminació lingüística a sollicitud de l’eurodiputada d’Izquierda Unida Marina Albiol i amb la cooperació de la Xarxa Europea per la igualtat lingüística i la Plataforma per la Llengua. Per primera vegada a la Comissió de Llibertats, Justícia i Afers d’Interior hi haurà un debat sobre violacions dels drets dels parlants amb la participació de la direcció general de Justícia de la Comissió Europea i el secretari general de la Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística, Davyth Hicks i la intervenció de parlamentaris de diferents grups.

La diputada Albiol destaca que “sols el fet de que es produisca aquest debat sobre les agressions i atacs que patim els parlants de català al País Valencià, Catalunya i les Illes, ja és un pas important, i sobre tot el fet que siga a la Comissió de Llibertats i Justícia, ja que situa aquestes agressions com una violació de drets, com una qüestió de llibertats i de justícia”.

Albiol ha anunciat que presentaran l’informe de la Plataforma per la Llengua “si me hablas en catalán se suspende el juicio” (https://www.plataforma-llengua.cat/que-fem/noticies/3102/37-nous-casos-greus-de-discriminacions-linguistiques) que va ser presentat ahir a Barcelona. Un informe que recull 87 casos de discriminació a les administracions públiques, majoritàriament de l’administració central de l’estat. Son casos relacionats amb els cossos i forces de seguretat de l’estat, amb la justícia i els registres o a l’àmbit sanitari o educatiu. L’eurodiputada ha assenyalat que “estem parlant de vexacions, de discriminacions, de no voler atendre a una persona per dirigir-se en català i fins i tot d’agressions físiques”.

“L’objectiu és que la resta de diputats i diputades coneguen aquestes discriminacions, aquestes vulneracions dels drets dels parlants i que des d’Europa hi haja una resposta” ha recalcat Albiol.

Daniel del Pino Rojas

Izquierda Unida – Parlamento Europeo

Jefe de prensa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.