Segon comunicat de RV/PVE sobre les eleccions estatals

Segon comunicat de RV/PVE sobre les eleccions estatals

Davant les eleccions estatals, en un comunicat anterior (06/07/2015) RV/PVE proposavem que PSPV, Compromís i Podemos haurien d’anar junts en una candidatura valenciana de progrés per a formar un grup propi a Madrid i al mateix temps que el PPCV i Ciudadanos haurien de fer el mateix pel seu costat amb un grup propi valencià de caire conservador i tots, conservadors valencians i progressistes valencians, defensar ensems els interessos de la Comunitat Valenciana. Evidentment la proposta era inversemblant, però a l’igual que els nostres objectius, l’assoliment de l’Estat valencià i de la República valenciana, que ara estan fora de tota expectativa, la vàrem voler fer perquè, per damunt d’ideologies, reals o fictícies, és allò que pensem interessa als valencians per defensar els nostres interessos allà on es ventilen les decisions que ens afecten.

Sembla que ni PSPV, ni PPCV, ni Ciudadanos, estan per la faena de trencar amb les seues direccions estatals. Les seues lleialtats queda clar que encara no són valencianes, les seues lleialtats –cadascú d’ells sabrà les seues raons- ara per ara, són unes altres.

L’única formació que té clar que els valencians necessitem un grup propi al parlament espanyol és Compromís.

En el cas de la formació neo-dinàstica Podemos estan pactant amb els unionistes-federals catalans d’ICV i EUiA, una candidatura que tindria un grup propi a Madrid. Aquesta concessió tal vegada la fa el grup regeneracionista espanyol per reforçar en Catalunya el front lerrouxista que defensa la unitat de la Comunitat de Catalunya amb l’Estat espanyol i que disfressen amb un atac esquerranista cap a Artur Mas i la defensa demagògica d’un inconcret ‘dret a decidir’ dels catalans.

Al si de Compromís s’ha encetat una polèmica sobre si cal o no pactar amb la delegació valenciana de Podemos per anar junts en una mateixa candidatura per fer un grup propi a Madrid.

[Una formació política, pot formar grup parlamentari a partir de 5 diputats i amb un 15% dels vots corresponents a las circumscripcions on s’hagen presentat, la qual cosa permet que si els valencians no arribem als 5 diputats o al 15%, podem rebre l’ajuda d’altres formacions per prestar-nos algun diputat i/o completar el percentatge necessari.]

Davant de la polèmica suscitada al si de Compromís, RV/PVE planteja el següent:

Cal saber abans que res els objectius polítics que els diputats valencians pensen defensar a Madrid, cal saber en qualitat de que demanen el vot.

– Si l’objectiu és coadjuvar a un “cambio emancipatorio que está fuera del bipartidismo tradicional” al si de l’Estat espanyol i els diputats de Compromís/Podemos o Podemos/Compromís, contemplen la solució dels problemes dels valencians dins d’un nou encaix en una futura  Espanya regenerada, plural o federal, sense cap reivindicació sobiranista, llavors aquesta aliança pot ser positiva per assegurar un grup propi valencià .
– Sí l’objectiu és assolir un grup propi sense cap dependència a les estratègies de confrontació entre els dinàstics espanyols, entre els conservadors i els progressistes, i amb plena sobirania per defensar els interessos dels valencians per damunt de qualsevol altra consideració, llavors els suports parlamentaris per arribar a un grup propi, amb 5 diputats i/o el 15%, caldria cercar-los entre els grups sobiranistes (PNV, CDC, ERC, etc.) presents al parlament de la metròpoli.

Llavors la polèmica suscitada en Compromís pensem que està mal plantejada.

– Si Compromís no reivindica la sobirania política dels valencians, com és el cas, i la seua acció política és coadjuvar a una regeneració d’Espanya, aleshores el seu lloc està al costat de Podemos i fins i tot al costat d’EUPV, (que no oblidem a l’igual que Compromís, EUiA, ICV o CHA i altres, tenen la personalitat jurídica pròpia que exigeix  Podemos, com a única força estatal,  a les forces regionals per pactar amb elles. Aquesta aliança pot garantir assolir un grup propi valencià de caire progressista regional dins del parlament de l’Espanya, que desitgen i aspiren, plural. La polèmica del nom de la candidatura regional valenciana, de qui va davant o darrere, no deixa de ser secundària, una qüestió d’orgull.

– Ara, si els opositors de Compromís per anar al costat de Podemos plantejaran, cosa que no fan, que els diputats de Compromís al parlament de Madrid  haurien de reivindicar la sobirania dels valencians per defensar els nostres interessos per damunt de qualsevol altre interés,  sense estar lligat a cap estratègia, fora de l’estricta defensa dels interessos dels valencians, llavors tindria sentit la seua oposició. Tal vegada amb aquesta decisió les dificultats per formar grup propi serien molt més grans, però cara al futur les hipoteques no existirien. A més un grup reduït en el grup mixt i fins i tot una sola persona amb caràcter i empenta, recordem a González Lizondo parlant en defensa dels valencians i sols dels nostres interessos, coordinada amb el treball des de la Comunitat Valenciana en les Corts valencianes i amb el Consell, podria jugar un important paper.

La polèmica no hauria de ser si anar o no anar amb Podemos. Per als sobiranistes valencians republicans de RV/PVE, allò important és saber que pensen fer els valencians de Compromís elegits: si volen assegurar un grup regional per coadjuvar a la regeneració d’Espanya o ser més ambiciosos i promoure  uns representants estrictament valencians amb clau sobiranista sense cap hipoteca que ens condicione el futur.

Assemblea de República Valenciana /Partit Valencianista Europeu
País Valencià, d’Oriola a Vinaròs, 23 de juliol del 2015

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.