Puigdemont avisa que JxC pren la torxa per “la batalla per la independència, sense eufemismes ni complexos”.

Puigdemont avisa a ERC: “No ens deixarem trepitjar. No callarem”

Marta Lasalas
Barcelona. Dissabte, 8 de maig de 2021. 15:06

Junts pren posicions davant la reorganització de forces que pot comportar el darrer moviment d’Esquerra que els apartar d’un acord de govern. La cloenda del congrés extraordinari que ha celebrat aquest matí ha servit perquè el president del partit, Carles Puigdemont, reivindiqués en videoconferència des de Waterloo el paper que ha d’assumir la formació. “Junts es prepara per continuar batallant des d’on calgui”, ha assegurat Puigdemont, que ha apel·lat tant al model de país que representen com al compromís de mantenir “la batalla per la independència, sense eufemismes ni complexos”.
Puigdemont no s’ha referit en cap moment de manera explícita a ERC ni a la decisió dels republicans d’apostar per un govern sense Junts, anunciada pel candidat republicà, Pere Aragonès, minuts abans, però ha enviat un missatge clar per advertir que el seu partit no té cap intenció de renunciar a ocupar una posició central en el tauler polític.

 “Avui sabem amb més claredat que mai, que la independència de Catalunya necessita que Junts existeixi i sigui rellevant, forta i decisiva. De manera que no ens deixarem faltar al respecte. És un avís per tots aquells que ens han menystingut com a força política o com a proposta estratègica. No ens deixarem trepitjar, no callarem”, ha advertit Puigdemont.

Puigdemont ha denunciat que “no s’ha escatimat esforços per intentar diluir el que és Junts”, i ha recordat el retret que dirigia als republicans durant la campanya electoral, en el que ha descrit com un “tots contra Junts”, amb “pinces curioses, amb atacs molt precisos en la seva perversitat”. 
“Ens volien rendits els uns i els altres i aquí ens trobem, en una posició de fermesa, amb conviccions i amb lleialtat al país i a la seva gent”, ha advertit.

Tancar files

Durant la intervenció, el president del partit no ha entrat en l’estratègia que prèviament havia exposat el secretari general, Jordi Sànchez, per respondre a la decisió d’ERC sobre la investidura d’Aragonès, però sí ha esperonat els militants a tancar files rere els seus líders.
Ha assegurat que Junts apareix avui més reforçada i preparada per assumir el rol que es va proposar en constituir-se. “Està cridat a ser el gran espai central de l’independentisme efectiu, dels fets, de l’ambició de la no renuncia ni del càlcul partidista per anar guanyant eleccions autonòmiques o fer governs de qui dia passa any o càrrec empeny“.
Puigdemont ha reivindicat el model de país que defensa Junts des del punt de vista econòmic i cultural, que no té res a veure amb la manera de fer del centralisme exacerbat i clientelar de l’Estat espanyol ni s’inspira “en l’extremisme ideològic, a vegades populista i minoritari”, en referència a la CUP; i ha defensat la necessitat de la independència davant d’un dèficit fiscal de 160.000 milions d’euros que s’acumularà en deu anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.