RV/PVE de nou en solidaritat amb els independentistes catalans republicans i per la formació d’un bloc antiimperialiste


RV/PVE de nou en solidaritat amb els independentistes catalans republicans i per la formació d’un bloc antiimperialiste
L’imperialiste Estat espanyol, aplicant la Justícia a l’enemic revoltat de les colònies, ha revocat el tercer grau concedit pel departament de Justícia de la Generalitat colonial a les independentistes catalanes republicanes empresonades.
La repressió imperialista que l’Estat espanyol i el seu Règim del 78 exerceix sobre els republicans catalans continua i no s’aturarà per més acords que algunes forces colonials es presten a fer, com l’aprovació dels pressupostos de la metròpoli, amb el govern del PSOE i Podemos, tots ells espanyols que no renuncien a la idea imperial d’Espanya.
Davant d’aquestes circumstàncies, des de RV/PVE entenem que la l’acció política dels independentistes catalans republicans per assolir la República Catalana ha de cercar el suport i col·laboració de totes les organitzacions i persones que, fora de Catalunya, s’enfronten a l’Estat espanyol pel seu alliberament. En este sentit tenim en primer lloc els territoris que, com el nostre, el País Valencià, i les Illes Balears i l’Aragó, compartim llengua i historia amb els catalans. El ciment polític que ens uneix és la historia per la que de 1705 a 1715, la Monarquia hispànica ens va esborrar del mapa polític d’Europa mitjançant una conquesta militar i vàrem esdevindre colònies. Des de RV/PVE entenem que cal impulsar la col·laboració, la coordinació i les aliances entre les forces independentistes republicanes en eixos territoris, per tal de formar un bloc antiimperialiste dels països de l’antiga Corona, al temps que cal impulsar estratègies de cooperació si, eixos països, aposten per esdevenir repúbliques independents.
Assemblea de República Valenciana / Partit Valencianiste Europeu
País Valencià, d’Oriola a Vinaròs, 5 de desembre del 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.