El Consell d’Administració del Port de Barcelona aprova les primeres mesures del Pla de Recuperació amb rebaixes de taxes fins a 2022

El Consell d’Administració del Port de Barcelona va aprovar el 10.06.2020, les primeres mesures del Pla de Recuperació amb rebaixes de taxes fins a 2022
• S’accelera l’aprovació de les mesures necessàries per a fer front a la crisi generada per la pandèmia
• El Portde Barcelona mobilitzarà uns 23 milions d’euros en favor dels seus operadors entre els anys 2020 i 2022
El Portde Barcelona ha celebrat hui un Consell d’Administració Extraordinari per a aprovar unes mesures que permeten alleujar els efectes de la crisi derivada de la pandèmia de coronavirus. La celebració d’aquest Consell d’Administració Extraordinari ha permés al Port de Barcelona convertir-se en el primer port de l’Estat en aprovar una sèrie de disposicions que engloben tant mesures a curt termini (Pla de Xoc), que es desenvoluparan durant aquest any, com a mesures a mitjà termini (Pla de Recuperació), necessàries per a la reactivació de l’economia.
Les mesures acordades han sigut dissenyades, d’acord amb les previsions de trànsit i els ingressos futurs del Port de Barcelona, per a tindre efectes positius que abastaran fins a l’any 2022 i suposaran una mobilització de recursos en favor dels operadors d’uns 23 milions d’euros fins llavors.
Aquestes mesures queden ara pendents de l’aprovació definitiva per part del Govern de l’Estat, segons els procediments establits i en compliment de la normativa vigent. I són les següents:
Primer paquet de mesures del Pla de Recuperació
El Consell d’Administració ha aprovat el primer paquet de mesures del Pla de Recuperació per a afavorir la competitivitat de la Comunitat Portuària. Aquestes mesures, de caràcter transitori i aplicables únicament els anys 2021 i 2022, tindran un impacte total en els ingressos del Port de fins a 19 milions d’euros i són les següents:
1. Bonificacions singulars a les taxes de ocupació de terminals de contenidors (25% en 2021 i 20% en 2022), en funció del volum de trànsit de transbord manipulat), terminals terminals multi propòsit i ro-ro (10% l’any 2021 i 5% en 2022); i terminals d’automòbils (30% en 2021 i 15% en 2022).
2. Coeficients correctors reductors de les taxes d’utilització: s’aplicaran per primera vegada amb vaixell, passatge i mercaderia.

Reducció de la taxa d’ocupació en concessions i autoritzacions
El Consell d’Administració Extraordinari ha aprovat l’última de les mesures que faltava dins del Pla de Xoc: les reduccions en la taxa d’ocupació. En el cas de les terminals de passatge, s’aplicarà una reducció del 30% en la taxa de ocupació en les concessions que hagen vist reduïda la seua activitat entre un 20 i un 40% respecte a l’any 2019 i una rebaixa del 60% en els casos en què l’impacte en l’activitat siga de més del 40%.
Per a la resta de concessions i autoritzacions, les reduccions de la taxa d’ocupació seran del 15% en els casos en què l’impacte en l’activitat se situe entre el 10% i el 15% i del 20% quan l’impacte siga superior al 15%.
Quant als títols d’ocupació amb una superfície inferior a 200 metres quadrats i espais destinats a aparcament i estacionament, quan no siguen complementaris a altres títols de major superfície, s’aplicarà una reducció d’un 20% sobre la quota de la taxa d’ocupació que corresponga, prèvia sol·licitud per part de l’interessat.

El remolc portuari aplicarà una bonificació del 5% sobre les tarifes màximes
El Consell d’Administració del Portde Barcelona es dóna porenterado de les gestions que es duen a terme amb l’UTE de remolc portuari per a aplicar en el servei marítim regular una bonificació del 5% sobre les tarifes màximes del servei portuari de remolc aprovades. Aquesta bonificació, aplicable fins al 31 de desembre de 2020, es traslladarà als acords comercials que aquestes empreses tenen concertats amb diferents clients del Portde Barcelona.
La mesura formarà part del conjunt de disposicions dirigides a reduir els efectes de la crisi econòmica i potenciar el trànsit en el Port de Barcelona i així s’ ha traslldat als prestadors d’aquest servei portuari, que estan actualment estudiant la proposta. Entenem que, juntament amb la resta de mesures adoptades, es va marcant el camí cap a la recuperació després del gran impacte que ha ocasionat la pandèmia de COVID-19 en el trànsit portuari

La celebració d’aquest Consell d’Administració Extraordinari ha permés al Portde Barcelona convertir-se en el primer port de l’Estat a aprovar les disposicions relatives a la rebaixa de taxes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.