Des de Barcelona Joaquim Auladell ens remet aquest article: ‘Tres comunicats d’Esquerra Republicana del País Valencià i alguns comentaris’

auladellcanigoJoaquim Auladell amb el Canigó al fons. (Foto ANNA notícies)
——————-
Tres comunicats d’Esquerra Republicana del País Valencià i alguns comentaris
Esquerra Republicana del País Valencià [part orgànica d’ERC] el 9 de novembre de 2013 va celebrar la Conferència de País.
“S’hi va fixar el full de ruta per als propers anys (…) S’hi van posar les bases per a la construcció de la República del País Valencià”.
Esquerra Republicana del País Valencià el 12 el juliol de 2014 va celebrar el Consell de País amb les eleccions autonòmiques i municipals i va acordar: “esbrinar les possibilitats d’acord amb les forces polítiques que compartesquen els objectius compartits de la denúncia de l’espoli fiscal, la defensa de l’Estat del Benestar, el dret a decidir, la defensa de la llengua i la denominació País Valencià, tant el que fa a establir acords estables i a llarg termini de col·laboració, integració i/o adhesió en projectes polítics valencianistes i d’esquerres”,
“la creació d’una comissió negociadora que mantinga les trobades pertinents amb les diverses forces polítiques i trameta les possibilitats d’acord a la direcció d’Esquerra Republicana del País Valencià per al posterior debat del conjunt de la militància” i “qualsevol dels acords esmentats haurà de mantenir l’estructura d’Esquerra Republicana del País Valencià, així com la seua identitat política”.

“Comentaris (de l’1 de desembre)

  1. S’oblida el full de ruta per als propers anys i la construcció de la República del País Valencià amb els republicans sobiranistes valencians.
  2. Només s’esbrinen les possibilitats d’acord amb l’Espanya Plural, els “valencianistes i d’esquerres”, com si el País Valencià no fos capaç d’assolir la República i estigués condemnat a la dependència espanyola.
  3. La Comissió negociadora presentarà els resultats de les seves gestions a la Direcció i als militants. Quan es va fer la Conferència hi havia 150 militants. Quants n’hi ha ara? Quants n’hi haurà el 31 de desembre?
  4. El manteniment de l’estructura orgànica i de la identitat política, sense militants i sense presència política (intervenció electoral) és un rètol en un desert.
  5. ERC, el partit del qual forma part ER del PV serà afectat en la seva autopresentació. Agustí Cerdà s’exclou de la “comissió de negociacions”.

Tot això m’agradaria comentar-ho.

Joaquim Auladell
————-
Passa el 31 de desembre i no passa res, la comissió no informa com havia de fer. Es revalida o se’n munta una de nova a que publica aquesta notícia sorprenent:

“Esquerra Republicana del País Valencià ha fet públic l’inici d’una negociació amb Compromís per tal d’arribar a un acord cara a les eleccions valencianes i municipals del mes de maig. Una comissió de l’executiva republicana es reunirà amb Compromís per a explorar les possibilitats de l’acord, que ha estat negociat fins ara de forma informal en reunions prèvies.
L’acord permetria presentar candidatures conjuntes a les eleccions municipals en els municipis on ERPV té presència i significaria també el suport d’ERPV a Compromís en les eleccions valencianes. L’acord seria especialment important en les poblacions on Esquerra té regidors (Crevillent, Xixona, Sellent, Vinaròs, Simat de la Valldigna, Benifairó de les Valls, Alzira i Faura). En algunes d’aquestes poblacions i també en Algemesí Compromís i ERPV ja havien pactat de forma local.”

Dissabte passat va aparèixer a VilaWeb aquesta notícia (ja n’havia aparegut una altra, preparatòria, a La Veu del País Valencià).

  • Sobre les municipals diu que ERPV “ha fet públic l’inici d’una negociació amb Compromís per tal d’arribar a un acord”. L’agost passat ja es va parlar d’aquestes negociacions i es va dir que el 31 de desembre se’n retrien comptes. Ara la “comissió executiva” (qui?, de qui?), diu que està preparada per a “l’inici d’una negociació”, però si Compromís està immers ja en ple procés de primàries! ERPV ha fet públic l’inici d’unes negociacions, però Compromís no. Negociacions que es referirien a poblacions, que sumades no arriben al 5% de la població del País Valencià! Negociacions que serien amb entitats municipals, locals, perquè ERPV no és un nom d’un partit registrat (PSPV i EUPV sí, i tan fàcil que hauria estat!).
  • Sobre les eleccions autonòmiques: “L’acord, (…/…) significaria també el suport d’ERPV a Compromís en les eleccions valencianes”. Els republicans del País Valencià van veure que no tenien forces per anar a les eleccions. Podien dedicar-se a “acumular forces”, a establir relacions amb els sobiranistes valencians o a treballar en els moviments socials. ERC, per insignificant que fos al País Valencià, feia nosa a Compromís i potser a algú més. “Menys gent a repartir”. El regal del suport electoral s’ignora, no s’accepta. “Que porteu un regal? Deixeu-lo a la porta, a terra”.

L’actitud de Compromís em sembla coherent. No hi ha lloc per a ERC (ni falsament disfressada d’ERPV). Els republicans valencians són independentistes i Compromís (i EUPV, Podemos o PSOE són de l’Espanya Plural, mireu els seus Estatuts).
A mi em sembla que s’hauria d’haver una conferència, assemblea o congrés dels republicans valencians que quedin, enraonin i que, tant de bo, refermin la seva opció per la República del País Valencià i que Esquerra Republicana del País Valencià fos un nom de debò per fer política valenciana entre valencians.

Joaquim Auladell    (25-1-15)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.