El Banc de Sabadell s’especialitza en avalar i prestar diners a ‘xoriços’. Guardiola admet “cert desgast” per l’aval a Rodrigo Rato. ANNA notícies recorda el cas Pallerols d’Unió Democràtica.

Unió va pagar els 388.000 euros del cas Pallerols amb un crèdit de Banc Sabadell


Banco Sabadell admite “cierto desgaste” por el aval a Rodrigo Rato

Barcelona, 30 oct (EFE).- Un cliente de Banco Sabadell solicitó el aval de 3 millones de euros para el expresidente de Caja Madrid Rodrigo Rato, una operación que la entidad aprobó porque respondía a los parámetros de “legalidad, garantía y rentabilidad”, pese a ser consciente de que le podía provocar “cierto desgaste”.

El pasado 22 de octubre, Rato presentó un aval bancario para hacer frente a la fianza de 3 millones de euros que le impuso el juez de la Audiencia Nacional Fernando Andreu para garantizar su responsabilidad civil en el caso de las tarjetas “opacas” de Caja Madrid, evitando así el embargo de sus bienes.

En la rueda de prensa de presentación de resultados, Guardiola no ha desvelado quién solicitó personalmente este aval, aunque ha precisado que el contragarante fue un tercero, cliente del banco y del círculo próximo al exministro popular.

“Es como si un padre tiene un hijo que ha hecho algo ilegal y fuera cliente nuestro y nos pidiera una garantía para avalar a su hijo. Si el cliente tiene garantías suficientes, entonces se lo daríamos”, ha comentado.

Ha explicado que el Sabadell tomó la decisión de conceder este aval teniendo muy en cuenta “la sensibilidad social extrema en que se encuentra el país” por los numerosos escándalos de corrupción política y financiera que se están conociendo en los últimos años.

“Esto no son decisiones que un banco toma alegremente, se trata de poner sobre la mesa todos los elementos”, ha señalado Guardiola, que ha incidido en que esta operación se enmarca “en una relación clara de cliente”.

Ha afirmado, en este sentido, que la operación “está totalmente bien contragarantizada” por un tercero y presenta un nivel de rentabilidad adecuado.

“En este contexto, sabiendo que esto un poco de desgaste nos iba a provocar, creo que el banco ha de cumplir con su función, que es atender a los clientes”, ha subrayado Guardiola, que ha reconocido asimismo que “seguramente habrá gente que se ha sentido un poco decepcionada” con la entidad por la concesión de este aval.

El directivo del Sabadell ha admitido que el escándalo de las tarjetas opacas de Caja Madrid y otros casos de corrupción y prácticas irregulares que se han conocido durante la crisis “han dañado la reputación de la banca”, como lo constatan las encuestas sociológicas.

“Ha habido malas prácticas bancarias y también casos de corrupción. Eso ha ocurrido, pero no en todos los participantes del sistema”, ha recalcado Guardiola, que ha pedido que se haga un esfuerzo por discriminar a las diferentes entidades del sistema y reconocer a aquellas que han actuado conforme a la legalidad.

El consejero delegado de Banco Sabadell ha agregado que “las malas prácticas han tenido mucho que ver con los modelos de gobernanza de las cajas” y ha destacado que su entidad “ha conseguido preservar su reputación a lo largo de estos años porque ha actuado con buena praxis bancaria”.

En cuanto al caso de tarjetas B de Caja Madrid, Guardiola ha comentado que “en cualquier institución hay casos de indisciplina”, pero ha dejado claro que su entidad no ha llevado a cabo malas prácticas en este punto y que está “auditada y súper auditada”.

ACNV informa: el port de València ferit a traïció

El port de Valencia ferit a traïcio

Els valencians clamem per obtindre una millor finançacio per al port de la ciutat de Valencia, pero ¿Qué s’està fent en els pocs diners que arriben? Balafiar-los.

L’Estat detecta sous de 120.000 euros en la fundacio del Port; Un informe de l’Intervencio revela despeses de vora 300.000 euros en restaurants i viages a lo llarc de 2009.

L’informe de la fundacio Valenciaport, l’ultima diligencia que faltava per arribar al jujat en l’investigacio per les irregularitats detectades en l’Autoritat Portuaria de Valencia (APV), ya es troba en la seu judicial. La societat, una entitat sense anim de lucre, rebe una important inyeccio economica de la APV en l’ejercici 2009: vora dos millons d’euros de fons publics. Continua la lectura de ACNV informa: el port de València ferit a traïció

En els comentaris Víctor Baeta informa a Rafael Pla sobre les relacions amb Alberto Garcia Esteve i Manuel Del Hierro en els anys 70, com defensors dels antifeixistes republicans del FRAP. L’acte ‘Tortura i repressió en el franquisme’ al Col·legi Major Rector Peset. ANNA notícies entén que el FEIS de CCOO no és un depositari imparcial de l’arxiu de l’advocat Alberto Garcia Esteve

tortura2
Organitzat per Amnistia Internacional i el FEIS de CCOO, s’ha fet un acte per denunciar que l’Estat espanyol no ha complit i continua sense complir les seues obligacions internacionals sobre desaparicions forçoses i promoció de la veritat, justícia i reparació de crims comesos durant la Guerra Civil i el franquisme. Aquesta és una de les principals conclusions dels informes recentment publicats pel Grup de Treball de l’ONU sobre Desaparicions Forçoses o Involuntàries i el Relator Especial per a la Promoció de la Veritat, la Justícia, la Reparació i les Garanties de no Repetició. Amnistia Internacional ho fa en el marc de la campanya global contra la tortura
Per la seua banda, la Fundació d’Estudis i Iniciatives Sociolaborals (FEIS) de CCOO, és la dipositària de l’important llegat documental dels arxius d’Alberto Garcia Esteve, que va ser, amb Manuel Del Hierro, els advocats que van defensar a centenars de membres del FRAP valencians.
Des d’ANNA notícies entenem que el FEIS de CCOO no és un depositari imparcial d’aquesta documentació fet que són hereus de la política de ‘reconciliació nacional’ que va donar pas a l’actual règim dinàstic, política a la que el FRAP s’oposava frontalment. Aquesta lluita per la ruptura democràtica i contra el pacte amb el franquisme que va dur el FRAP, és silenciada de manera sistemàtica pels partits i organitzacions de l’actual règim sorgit d’aquell pacte.
Les intervencions han constatat les distintes interpretacions sobre l’anomenada ‘transició democràtica’; per part d’aquells que van pactar amb el regim franquista i dels que es van oposar a aquest pacte, com va ser el cas dels darrers cinc afusellats i dels centenars de militants del FRAP detinguts i torturats l’estiu de 1975, tres mesos abans de la mort del dictador.
Sols Lucila Aragó des de la mesa i Víctor Baeta des del públic han donat testimoni personal de tortures en agost-setembre de 1975; cap persona més ha donat testimoni personal de tortures. La intervenció de Baeta ha sigut en base a la descripció que fa en el seu article publicat l’u de juliol del 2000 al Levante-EMV i que a continuació reproduïm:

Publicat en Levante-EMV – València, 1 juliol del 2000

UNA MICA MÉS D’HISTÒRIA

Una història concreta de la humanitat, si l’haguera,
hauria de ser la història de tots els homes.
Hauria de ser la història de totes les esperances, lluites i patiments humans.
Karl R. Popper Continua la lectura de En els comentaris Víctor Baeta informa a Rafael Pla sobre les relacions amb Alberto Garcia Esteve i Manuel Del Hierro en els anys 70, com defensors dels antifeixistes republicans del FRAP. L’acte ‘Tortura i repressió en el franquisme’ al Col·legi Major Rector Peset. ANNA notícies entén que el FEIS de CCOO no és un depositari imparcial de l’arxiu de l’advocat Alberto Garcia Esteve

Seminari d’Agricultura fet per ‘Poble’ a Montroi

autofinanciacio

Passat dissabte 25 d´octubre en Montroy, Seminari Agricultura POBLE.
Donar les gràcies a: LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders, SEAE, www.fivamel.com/
Des de POBLE hem començat a redactar la nostra ponencia al respecte, la qual serà debatuda en el Primer Congrés de la nostra formació, el qual està previst per a finals de novembre. Alguns dels principals arguments que volem consolidar per escrit són la promoció de les marques privatives i D.O. a nivell local, la protecció dels nostres productes davant la competència deslleal, i en manco controls sanitaris, de les importacions des de països no pertanyents a l’espai comunitari europeu i la defensa dels productors davant de les grans cadenes de distribució. Els llauradors, ganaders i apicultors valencians desenrollen una gran llabor econòmica, i també ambiental, garantisant l’equilibri de l’ecosistema, alimentant el subsol en els seus recs i cultius. Cal destacar l´ús del productes fitosanitaris de manera sostenible i minimisant el seu dany a l´ecosistema, foment de l´agricultura ecològica facilitant la dotació d´espais en desús, una millor finançació i una major informació i ús a l´hora de demanar la subvenció a nivell agrari.
Protecció i potenciació del sistema apícola autòcton, conservant les varietats locals en denominació d´orige, evitant la presumible entrada de mel en escases propietats medicinals…són algunes de les propostes més destacades a desenrollar.

Foto de POBLE.
Foto de POBLE.

El partit valencianista ACNV destaca la informació d’Europa Press on la Unió de Llauradors denuncia que està en perill el transvasament Xúquer-Vinalopó

En perill el transvas Xuquer-Vinalopo


Experts alerten de que el transvas Xuquer-Vinalopo perilla davant l’escas us dels regants. L’actual presa de l’aigua del transvas Xuquer-Vinalopo en la reclossa de la Marquesa, en Cullera, no resol el problema ambiental que Bruseles tingue en conte per a finançar un terç de la construccio dels transvas Xuquer-Vinalopo. Aixina ho indicà ahir el rector emerit de l’Universitat d’Alacant Antonio Gil Olcina, al destacar que l’Unio Europea (UE) aportà 120 dels 400 millons d’euros que ha costat fins ara el transvas per a atendre les necessitats hidriques i, especialment, per a resoldre el problema ambiental que supon l’actual sobreexplotacio dels aqüifers de l’alt Vinalopo.

No obstant, la negativa dels llauradors alacantins a utilisar l’aigua procedent d’esta presa al considerar-la de mala calitat, pese a ser la mateixa que rega les terres de la Ribera, posa en entredit que el citat transvas servixca per a que els regants d’Alacant deixen de sobreexplotar els aqüifers del Vinalopo, que corren en l’actualitat un serio risc. Per tant, unicament un acort entre regants valencians i alacantins salvarà esta inversio millonaria.

http://www.europapress.es/comunitat-valenciana/noticia-unio-llauradors-ve-serio-peligro-trasvase-jucar-vinalopo-pide-dejar-trabajar-expertos-20141001114316.html