#ÉsElMoment presenta la candidatura a Castelló

Marta Sorlí i Claudia Varella acudeixen a presentar la candidatura de Compromís Podem, #ÉsElMoment als jutjats de Castelló

La Plana al Dia | Castelló | General | 16-11-2015

Marta Sorlí i Claudia Varella acudeixen a presentar la candidatura de Compromís Podem, #ÉsElMoment als jutjats de Castelló

Marta Sorlí i Claudia Varella han estat avui presentant la candidatura de #ÉsElMoment als jutjats de Castelló, acompanyats per altres companys, entre ells l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, que ocuparà simbòlicament la 3a posició per al Senat. L’acte de presentació ha començat guardant un minut de silenci per les víctimes de la violència terrorista i acte seguit s’ha atès als mitjans presents.

Les candidates han remarcat la importància de crear “una alternativa potent al bipartidisme del PP i el PSOE que ha imperat durant tant anys en les nostres comarques i que ara cal que siga derrotat en la pròxima contesa electoral. Serem la força més votada a la nostra circumscripció”, han declarat.

Marta i Claudia han afirmat que en aquesta segona transició cal que els interessos dels valencians estiguen ben presents, la reclamació d’un finançament just que ens permeta tindre els serveis socials bàsics, unes infraestructures que vertebren el territori i donen competitivitat a la nostra industria i una clara defensa dels drets de les persones, la garantia d’una sanitat universal, la derogació de la reforma laboral o una nova llei hipotecaria per garantir el dret a l’habitatge, són drets indispensables als que no pensem renunciar i que els diferents partits que han vingut governant l’estat espanyol han demostrat que no tenen massa interesses en garantir-los.

La candidatura al Congrés ha quedat de la següent manera, Marta Sorlí i Fresquet, Claudia Varella, Alex Rodríguez, Pau Sancho Puerto, Santiago Cortells Rodriguez, i com a suplents. I al Senat es presenten Jordi Navarrete, Benito Pérez i Enric Pla.

Golàs per tota l’esquadra de Compromís al PSPV: Josep Lluís Albinyana i Rosanna Pastor en les llistes de la Coalició Valenciana “És el moment”

Cal agrair a Podemos l’haver cedit el seu quart lloc a l’actriu valenciana  Rosanna Pastor (Tierra i Libertad de Loach) que ha manifestat la seua alegria per formar part de la Coalició “És el moment” anant com independent en un lloc reservat per a Podemos com podia haver anat en un lloc de Compromís, ha dit.
Flash
Llista Circumscripció de València
1. Joan Baldoví (BLOC-Compromís)
2. Àngela Ballester (Podem)
3. Enric Bataller (IdPV-Compromís)
4. Rosana Pastor(Valenciana independent, en lloc corresponen a Podem)
5. Txema Guijarro,
6. Paula Espinosa,
7. Lola Bañon,
8. Vicent Alonso,
9. Sergi González,
10. Reyes Matamales,
11. Teresa Díaz,
12. Mamen Gimeno,
13. Jaime Paulino,
14. Paula Paniza
15. Joan Ribó.

Rita Bosaho Gori, la valenciana d’origen guineà de Podemos, per un grup valencià a Madrid

Compromís-Podemos -És el moment
registra la seua llista electoral per Alacant
La cap de llista Rita Boaho Gori, flanquejada pels candidats de Compromís, Ignasi Candela (segon de la llista) i Vicent Molina (quart de la llista, en la foto entre els dos), en el moment de lliurar la llista per Alacant  de  Compromís -Podemos -És el moment  a la Junta Electoral.bosaho
Tant Rita Bosaho Gori com Candela Serna han destacat en un comunicat que aquesta és “l’oportunitat d’obtenir per primera vegada en la història del Congrés un grup parlamentari d’identitat valenciana”

“Partim amb la intenció de portar la perspectiva valenciana on mai la hi ha hagut”, ha dit Candela Serna, qui ha afegit: “El nostre objectiu és constituir un grup parlamentari propi a la Cambra baixa que porte el canvi valencià a la resta de l’Estat”.
“Estem ací per a reclamar un finançament apropiat per al desenvolupament de la nostra autonomia i polítiques que prevalguen a les persones”, ha exposat.

ALACANT . Lista completa de Compromís-Podemos-És el moment
1. Rita Bosaho Gori (Podem)
2. Ignasi Candela (IdPV-Compromís)
3. Rubén Martínez Dalmau (Podem)
4. Vicent Molina (BLOC-Compromís)
5.- Noelia Olivares Gonzalez
6.- Beatriz Nadal Rodriguez
7.- Sonia Calderon España
8.- Mercedes Menor Céspedes
9.- Christian Fortanet
10.- Gerard Fullana Martinez
11.- Maria Natividad Martinez Ruiz
12.- Francisco Javier Esquembre Menor
Suplentes
13.- Maria del Carmen Jordà
14.- Manuel Pacheco Fuentes
15.- Mireia Mollà Herrera

 

Discurs de François Hollande davant le Congrés a Versailles


El president de la República s’ha expressat davant del Parlament reunit en Congrés a Versailles, aquesta tarda.
El que cal retindre del seu discurs:
– La França va intensificar els seus atacs a Síria al curs de les setmanes vinents.
– 5.000 places suplementàries de policíacs i de gendarmes, 2.500 en la justícia, 1.000 en les duanes.
– François Hollande vol revisar la Constitució.
– L’estat d’urgència se prolonga tres mesos.
– El president vol eliminar la nacionalitat i expulsar als *binationaux qui representen un risc . Hagen nascut o no a França. (25:20 del vídeo)

Elena Bastidas i Amadeu Mezquida: cap un canvi del paradigma polític valencià

Amadeu Mezquida (BLOC-Compromís) i Elena Bastidas (PPCV), albiren un nou paradigma polític valencià.

La crònica del nou llibre d’Amadeu Mezquida El valencianisme en front d’Espanya i l’entrevista a la que havia estat alcaldessa d’Alzira pel PPCV, Elena Bastida, escollida per Bonig en contra de l’opinió del PP de Madrid com a cap de llista el 20-D, albiren un nou paradigma polític en l’escenari valencià.
Una part de les propostes que des del 2004 el sobiranisme valencià republicà, mitjançant publicacions, articles i manifests, ha anat aportant, sobre tot allò que fa referències a les identitats i a la contradicció principal d’avanç: Estat espanyol -Comunitat valenciana, estan reflectides en el llibre de Mezquida i en les paraules de Bastida, coincidents en els seus plantejaments de prioritzar la contradicció centre-perifèria per damunt d’altres, com millor forma de defensar els interessos dels valencians.
Flashbastida1abFlash

Una entrevista al diputat de la CUP Albert Botran (I)

Una entrevista al diputat de la CUP Albert Botran (I)
per Sal·lus Herrero
La presentadora Lídia Heredia, als Matins de TV3, el dia 10 de novembre, entrevistava a Albert Botran, diputat de la CUP al parlament de Catalunya, just a l’endemà de l’aprovació de la resolució de l’inici de la desconnexió. Li preguntava si estava d’acord amb el que havia afirmat Mas en el sentit que “sense la seua investidura el procés s’encalla”. El diputat Botran replica que “és la mobilització qui ha dut el procés fins ací”, allò important és la gent que va eixir al carrer… I té prou raó. No obstant, sense un president de la Generalitat que haguera escoltat el que la gent demanava, sense un president concret, que duu el nom d’Artur Mas i Gabarró, que ha sabut moure els fils davant l’estat per a fer un procés participatiu el 9-N de l’any passat i sense avançar dues vegades les eleccions, i passar de la consciència de l’autonomisme a l’independentisme, no estaríem on estem. Continua la lectura de Una entrevista al diputat de la CUP Albert Botran (I)

Més de 100 morts en una onada d’atemptats yihadistes a París fets al crit de “Alahu Akbar” (“Al·là és el més gran”)

Més de 100 morts en una onada d’atemptats yihadistes a París
La Policia irromp en la sala de festes Bataclan on diversos terroristes mantenen segrestats prop de mig centenar de persones | El ministeri de l’Interior puja la xifra de ferits a un centenar | Els autors de dos dels atacs comesos cridaven “Alahu Akbar” (“Al·là és el més gran”) mentre disparaven amb armes automàtiques

El que se sap per ara dels atemptats de Paris http://cort.as/Z9nY

Jordi Sebastià i Consol Castillo presenten el manifest
‘Amb tu, #MésCompromís’

Quinze anys més tard, intercanvi de papers

Consol Castillo i Jordi Sebastià, entre altres crítics de Compromís, demanen un congrés extraordinari del BLOC i un congrés constituent de Compromís. No deixa de ser una paradoxa que passats quinze anys, en 1999, varen ser precisament Pere Mayor i Jordi Sebastià (reconciliats en un viatge a Galícia, després de la desafecció patida en el Congrés de l’Eliana), els més aferrissats opositors a celebrar el Congrés Constituent del BLOC, protagonitzant algun que altre afer de guerra bruta amb els seus promotors. Estem segurs -amb una certesa absoluta per part de  l’actual direcció que encapçala Enric Morera-  que ells, ara promotors, no patiran de l’actual direcció del BLOC o de Compromís, el que altres patiren en el seu moment.
sebas3
Consol Castillo i Jordi Sebastià en el centre del grup
sebas2ELS CRÍTICS DEL BLOC DEMANEN A MORERA I OLTRA QUE DEIXEN ELS SEUS CÀRRECS ORGÀNIC

Roda de premsa de Jordi Sebastià i Consol Castillo.
Divendres, 13 Novembre 2015 17:28 |Crònica de Diario Serpis
L’eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, i càrrecs dimitits de l’executiva del Bloc com les diputades autonòmiques Teresa García i Mònica Álvaro, la regidora a l’Ajuntament de València Consol Castillo i l’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, han criticat este divendres les “carències democràtiques” de Compromís i han qüestionat que no s’hi haja escoltat les bases en el procés que ha arribat a la confluència de la coalició amb Podemos per a les eleccions generals, malgrat que dos terços dels qui van participar en els diferents referèndums es van inclinar per participar com a Compromís.
Estos càrrecs han impulsat un manifest, amb el títol ‘Amb tu, #MésCompromís’, que ha rebut ja més de 500 suports, amb el qual planteja un calendari que, amb un “parèntesi” en la campanya electoral, que han recalcat que no volen “boicotejar”, desemboque en un Congrés Extraordinari del Bloc i un Constituent de Compromís, perquè la coalició “està viva” i és el moment de consolidar-la, tot i que “sense compartiments”, després de l’èxit de les eleccions autonòmiques.
Sobre esta qüestió, han aclarit: “no abandonarem el vaixell” i s’ha declarat “a mort amb Baldo”, referint-se a Joan Baldoví, cap de llista de la coalició Compromís-Podem per València.
Així ho han explicat en una roda de premsa en la qual han estat acompanyats per altres càrrecs del partit com regidors, alcaldes -el de Sagunt, Quico Fernández-, o que han ocupat càrrecs en l’executiva com Josep Melero. Alhora, proposen separar els càrrecs orgànics dels institucionals, el que implica que consideren que el president de les Corts, Enric Morera, no pot ser el secretari general del Bloc, donat el seu lloc de responsabilitat actual. També creuen que ha d’ocórrer el mateix en Compromís.
Sebastià ha posat èmfasi que si s’analitza de manera crítica el procés de consultes per a determinar la confluència davant del 20D, “des del primer moment hi ha hagut una certa ambigüitat i trampa” perquè “una força política no sol preguntar-se de cap manera com anirà a les eleccions perquè anirà com a tal”. Així, ha indicat que consideren que ja des d’este moment hi ha hagut “una certa adulteració” de la voluntat de les bases de Compromís.
A partir d’ací, sostenen que no ha estat un procés “amb garantia democràtica” ja que els resultats de les consultes han estat majoritàries cap a anar a les eleccions “com a Compromís”, amb dos terços a favor. Segons la seua opinió, “escoltava millor jo des de Brussel·les” que s’ha escoltat des de València.
“Podia ser un error tàctic però era la voluntat de la gent”, ha manifestat, pel que considera que decidir anar únicament amb una altra sola formació posa de manifest que Compromís “té una sèrie de carències democràtiques importants” que sosté que porten el seu origen en la mateixa estructura de la coalició, amb tres partits –Bloc, Iniciativa, Els Verds més Gent de Compromís– “que es respecten i intenten arribar a consensos i no que el més gran passe per damunt dels interessos dels altres”.
En esta línia, ha expressat l'”absoluta indefensió” de la Gent de Compromís, que es van adherir “sense tenir una estructura política darrere, i que s’ha vist sense ser tinguda en compte”, el que “resta una credibilitat que podria ser definitiva per al projecte”.
L’alcalde de Tavernes ha insistit a anar “més enllà” d’enfocar la polèmica en el pacte amb Podem. “S’està qüestionant la democràcia interna en el si de Compromís. Volem que siga democràtic de veritat, amb estatuts clars que s’apliquen sempre”, ha defensat, i no, per exemple, “ara faig primàries ara no, ara convoque un congrés, ara no”. “En política és molt important ser coherent i creïble. No es pot anar a eleccions parlant de l’encoratjament de la ciutadania i després no fer-ho a casa nostra, i més de la manera que s’ha fet”, ha manifestat.
Tot i això, han volgut aclarir que han dimitit “com a senyal de protesta” però que no abandonen “el vaixell” ni “boicotejaran” el procés electoral. “Anem a mort amb Baldo -Baldoví- de sempre”, han manifestat, per a afegir que no els agrada que s’haja utilitzat com a “arma llancívola” i que es troba en una situació “complicada”. De totes maneres han assegurat que es deixaran “la pell en la campanya”. “No som la cinquena columna”, ha precisat Sebastià.
Referint-se al congrés extraordinari, han assegurat que d’estes veus crítiques no eixirà una candidatura. El seu propòsit és que es faça este Congrés “la cosa més ràpid” possible perquè, segons Juan l’executiva del Bloc “no funciona com a tal” i la situació és “insostenible”. El que volen és que hi haja una estructura “forta” davant del procés constituent. Preguntats per si de cas en esta situació subjau el fet que el pacte haja estat amb Podemos, Sebastià ha ressaltat que això “ara no toca”, mentre que Castillo ha subratllat que el fet és la “falta de democràcia” que podia haver-se donat amb una altra situació com les primàries.

Comunicat del BES i altres informacions. No es poden reproduir els fets de 1999.

En 1999 Pere Mayor (UPV) i Pepa Chesa (PVN)  es resistien   a convocar el Congrés  que tenia que convertir la coalició BNV en una organització amb el mateix nom (al final publiquem la crònica d’aquell moment de divisió). La coalició BNV formada per partits valencianistes (UPV-PVN-Nacionalistes d’Alcoi) es volia unificar en una sola organització, també, valencianista. I així va ser com el 22-23 de gener del 2000 es va celebrar el Congrés Constituent del BLOC.
Ara en el 2015 hi han diverses veus que demanen transformar la coalició Compromís (BLOC-IdPV-Verds) en una organització. Però el punt de partida no serà igual. Si en el 1999 una coalició valencianista es transformava en una organització, també, valencianista, ara en el 2015, no succeeix el mateix, fet que en la coalició Compromís, de les tres organitzacions, sols el BLOC és valencianista.
A més, totes aquestes veus demanant fer una organització de l’actual coalició  Compromís, es produeix en un moment de crisi del BLOC. Crisi alentada per sectors tacticistes que, amb l’excusa d’oposar-se a un pacte electoral amb Podemos per al 20-D, promouen o aprofiten  les diferències sorgides en el si de l’organització per llançar desqualificacions i presentar dimissions per millor debilitar a l’actual direcció cara al proper Congrés del BLOC, procés congressual que està previst iniciar-lo en desembre per a ser realitzat en maig del 2016.
Des d’ANNA notícies, com a sobiranistes valencians republicans, pensem  que no es pot debilitar a l’actiu institucional més important que fins ara ha tingut el valencianisme polític com és el BLOC, amb enfrontaments que poden esdevenir com els que es van produir en un moment clau per al valencianisme polític com va ser en 1999; és per aquest motiu que ens fem ressò del comunicat que ha fet públic el BES (Bloc d’Esquerres Sobiranista), corrent del BLOC, que a continuació reproduïm:
COMUNICAT DEL BES
Reunida la Comissió Permanent del BES i, davant de les circumstàncies excepcionals que està vivint tant el BLOC com el conjunt de Compromís, volem manifestar públicament el següent:
Per un Compromís més democràtic
Des del BES ja fa molt de temps que venim exigint que Compromís avance en la conformació d´una estructura política democràtica que siga el reflex dels milers de militants i simpatitzants que en formen part, que vaja molt més enllà de la simple suma de tres partits polítics i  que s’acoste, en fi, a la realitat d´una organització que en les seues bases és cada vegada més Compromís, d´acord també amb el Compromís que la ciutadania ha avalat amb la seua enorme confiança en forma de vots. És un repte absolutament necessari per a poder assolir un futur amb garanties.
Assegurar l’estabilitat del nostre Govern
D’altra banda, tots i totes sabem com de traumàtic ha resultat el procés per a determinar de quina manera  ens presentem a les eleccions espanyoles. Tots i totes  tenim una manera de veure’l i de valorar-lo. És normal, i és evident que les coses s’haurien pogut fer molt millor.
Tanmateix, volem recordar que el País Valencià acaba d’eixir d’una etapa de més de vint anys de govern del PP. No cal que ens detinguem en els detalls del que ha suposat tot aquest llarg període de les nostres vides, del que ha suposat per a la gent senzilla, per a l’economia, per al territori, per a la nostra cultura …
L’esforç compartit, l’encert en la nostra aposta estratègica  i diverses circumstàncies que hi han jugat a favor ens han oferit l’oportunitat de capgirar aquesta situació formant part del Govern de la Generalitat, de la nova majoria política  que pot transformar el País Valencià. Tot el que somiàvem és possible de fer. Tenim una ocasió per governar des d’ací per al nostre poble, per al nostre país.
Seríem ingenus si no tinguérem ben present que hi ha molta gent poderosa maldant per tal que fracassem. Ho sabem. Només cal repassar la nostra història: la més recent -la mal anomenada “batalla de València”-, i una mica més enllà: tot el segle XX sense anar més lluny.
Respectem tots els criteris i opinions. Caldrà que passe un temps perquè torne la serenor que ens cal després de tots els debats que siguen necessaris.
Però hi ha una cosa que no pot esperar: la necessitat que tothom, cada vegada que parlem, cada vegada que actuem, ho fem sabent que mai hem de posar en perill l’estabilitat del Govern valencià. Un Govern que és el nostre, del qual tant i tant esperem nosaltres i tant i tant esperen els centenars de milers de persones que ens hi han donat suport.
Crida a la responsabilitat davant de la contesa electoral
Lamentem que una sèrie de companys i companyes, en aquests moments crítics, a poques setmanes d’unes eleccions crucials, hagen decidit abandonar les seues responsabilitats orgàniques de forma orquestrada, encetant un procés que pot posar en perill el Govern de la Generalitat Valenciana i el propi projecte polític.
Aquestes dimissions afecten la nostra imatge política i poden afectar el comportament electoral més immediat. Per aquests motius fem una crida enèrgica a la responsabilitat de totes i tots, principalment dels qui ostenten responsabilitats orgàniques o de caire representatiu.
No és moment d’encetar dinàmiques incontrolables. Recuperem l’entusiasme transformador que ens ha dut a ser una de les principals forces polítiques en el conjunt del País Valencià i, sobretot, evitem que la política que fem nosaltres no siga també contra nosaltres mateixos i, per tant, contra el nostre país.

per engrandir cliqueu damunt les tres imatgessebasmayorsebastiacronica3a