Convocatòria de la Comissió 9 d'octubre del 2013. CCOOPV forma part d'aquesta comissió que tradicionalment convoca la manifestació de la vesprada i, des de que el PSOE no mana a la CV, sempre amb un caràcter socio/cultural, en contra de la política del PPCV, en defensa de la identitat catalana i en absència de qualsevol referència a l'Estat valencià que es va fundar en 1261 i que va ser abolit per ser incorporat a la Corona de Castella en 1707, per "justo derecho de conquista"

COO PV celebra el 9 d’Octubre exigint un model de benestar social per a tota la ciutadania

La central sindical participarà en la manifestació reivindicativa en el Dia del País Valencià, que se celebrarà a València, des de la plaça Sant Agustí, a les 18.00h.

CCOO PV commemorarà el 9 d’Octubre reclamant al Govern valencià la reducció de les desigualtats socioeconòmiques, que en els darrers anys no han fet més que incrementar-se. “La cohesió social és el bé més preuat d’una societat, i l’atur, les retallades en sanitat i educació, la desprotecció de les persones més febles, amenacen la societat valenciana en el seu present i el seu futur”.

Així ho expressa el sindicat en el manifest ‘El País Valencià és dignitat’, elaborat juntament amb la resta d’organitzacions socials, civils, sindicals i polítiques que integren la Comissió 9 d’Octubre. CCOO PV constata que el País Valencià rep un finançament per habitant per sota de la mitjana de la major part de les autonomies. Per tant, reclama un finançament just que permeta una autonomia financera real i tenir la clau de la caixa de la Hisenda valenciana.

El sindicat vol un govern que parle la llengua dels valencians i de les valencianes. La dignitat és també cuidar el valencià, promoure el seu ús social, valorar el nostre teatre i la nostra música, respectar la legalitat de la doble denominació de “valencià” i “català”, no censurar televisions en la nostra llengua i apostar per uns mitjans públics valencians i per l’ensenyament en la nostra llengua.

El manifest també recull el vessant mediambiental, reivindicant un País Valencià més net i més verd, criticant la política de la Generalitat Valenciana amb la privatització del nostre litoral, la degradació dels boscos, marjals i el camp i amenaces amb incineradores de residus.

Boluda: «És l'hora de la societat civil. El que no aconseguisca ella no es farà o arribarà molt tard»

Vicente Boluda: «Me gustó el discurso de Fabra en Les Corts porque repasó todo el programa de AVE»

Vicente BoludaVicente Boluda, presidente de AVE, en el despacho de su empresa en un momento de la entrevista. / Jesús Signes
29.09.13 – 23:56 – XAVI MORET | VALENCIA.

11é Dia Internacional del Dret a Saber, per José Ignacio Pastor, President d'ACICOM

jose-ignacio-pastor-acicom

El Senat última estació per pujar al tren de la transparència

El 28 de setembre es celebra el Dia Internacional del Dret a Saber.

ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) ha organitzat, amb la col·laboració d’un ample ventall d’organitzacions valencianes, el dia 27 a La Nau, una Jornada sobre el Dret a Saber o d’accés a la informació. Un dret humà reconegut en diferents instruments jurídics, nacionals i internacionals. Des de setembre de 2002, durant una reunió a Sofia (Bulgària) diverses organitzacions defensores de l’accés a la informació van crear la ‘Xarxa d’activistes per la llibertat d’informació’ (xarxa FOIAnet) i la celebració del Dia.

Continua la lectura de 11é Dia Internacional del Dret a Saber, per José Ignacio Pastor, President d'ACICOM

Vídeo: Julio Galcerà canta Al Alba trenta-vuit anys després dels afusellaments del 27 setembre de 1975 a La República Valenciana – cau d’encontre – (M)



Al alba de Luis Eduardo Aute

——————–
Si te dijera, amor mío,
que temo a la madrugada,
no sé qué estrellas son éstas
que hieren como amenazas
ni sé qué sangra la luna
al filo de su guadaña.

Presiento que tras la noche
vendrá la noche más larga,
quiero que no me abandones,
amor mío, al alba,
al alba, al alba.

Los hijos que no tuvimos
se esconden en las cloacas,
comen las últimas flores,
parece que adivinaran
que el día que se avecina
viene con hambre atrasada.

Miles de buitres callados
van extendiendo sus alas,
no te destroza, amor mío,
esta silenciosa danza,
maldito baile de muertos,
pólvora de la mañana.

Una altra plataforma per un altre 'dret'. Ara li toca al "Dret a saber". Ahir es va presentar a la Universitat.

Ahir 27 de setembre, la plataforma “Pel Dret a saber” es va avançar a la plataforma ‘El País Valencià pel dret a decidir’ que es presentarà el proper dimarts 1 d’octubre al Micalet. ‘Pel dret a saber’ es va presentar ahir a la Universitat carrer la Nau. En la mesa Laura Juan Diez, becària de l’Ajuntament de Quart de Poblet (PSOE), José Ignacio Pastor, promotor de la Plataforma i César Guardeño, del Circulo por la defensa del Patrimonio. Entre el public Fran Ferri el diputat de Compromís-Equo que va intervindre amb altres membres del PSOE i d’altres plataformes com ‘Analizo.info’ i ‘Auditoria ciudadana por la deuda’
la-foto-3

Fotografia feta per Piluca Soriano, la coneguda activista i regidora de Compromís.
Fotografia feta per Piluca Soriano, la coneguda activista i regidora de Compromís.

El recinte privat de l’alcalde. Becerrades cadafaleres d’Algemesí. Per Jesús Frare

A RECINTE ALCALDEA RECINTE ALCALDE mani2A RECINTE ALCALDE vedell Feu el favor d’eixir perquè va a començar l’espectacle i això és un recinte privat (…). Entra que jo vull, senyora. I si no us pareix be, media vuelta y carretera (sic). I sinó, vindrà l’autoritat i us enviaràn…

“Aixó” no era una discoteca, era l’entrada a l’Ajuntament d’Algemesí, la Casa del Poble que paga la ciutadania amb els seus impostos. Qui digué això no era un empresari de la nit, era Vicent Ramón Garcia Mont, alcalde de tots els algemesinencs i totens les algemesinenques (supose que diria això en el seu discurs de presa de possessió).

Era la nit del 23 de setembre, primera de becerrades cadafaleres a la setmana de bous del 2013. Ho digué mentre impedia l’accés a l’ajuntament d’un equip informatiu de La Sexta i permetia entrar el de Canal 9, que també mostrà el que són les becerrades amb el seu reportatge . Ho digué davant de la gent de la Folgança-Iniciativa Animalista d’Algemesí, que els havíem convocat per a fer front a les prohibicions que portaren l’alcade a declarar La Sexta “non grata” a Algemesí . Continua la lectura de El recinte privat de l’alcalde. Becerrades cadafaleres d’Algemesí. Per Jesús Frare