Carme Forcadell vista per EL PAÍS i… per nosaltres.

carmeforcadellCarme Forcadell, juny 2008
(foto d’ANNA notícies)

Crònica de Víctor Baeta (redactada en el 2014)
En el 2008, Joaquim Auladell i jo, vàrem coincidir amb Carme Forcadell en les reunions que la PDD realitzava en els locals del CIEMEN a Barcelona, organització que coordinava, la també afiliada a ERC, la gironina Elisenda Romeu, que es pot veure en la segona imatge presidint la taula i a la seua esquerra, allunyada i  dempeus, a Carme Forcadell. Eren els temps del tripartit i la PDD no passava de promoure una reivindicació democràtica com és el Dret a Decidir, eufemisme del dret d’autodeterminació, que no va més enllà de ser una reivindicació molt democràtica, però que per a res reivindica l’Estat català, la República Catalana, és a dir, la Independència. Eren els temps que tots els 14 d’abril en la plaça Sant Jaume de Barcelona, els republicans espanyols amb les seues banderes i amb l’aixopluc del tripartit, que els facilitava prou d’infraestructura logística, organitzaven actes, recordatoris de la II República espanyola; mentre que nosaltres, organitzats en la plataforma Sobirania i República, eixe mateix dia i en el mateix lloc, de manera testimonial, reivindicant la República que va proclamar Macià, onejaven la bandera de la República Catalana, que molts i encara avui l’anomenen amb l’eufemisme de l’estelada, amagant el seu veritable valor polític: bandera republicana catalana que el poble massivament i de manera pública l’ha fet seua en aquests darrers anys a Catalunya. Aquesta reivindicació no existia a la PDD. Aquest senyal, republicà i independentista, no era visible en l’organització que es disputaven per a presidir Elisenda Romeu i Mònica Sabata. Estem parlant del l’any 2008. Doncs bé en les reunions Carme Forcadell, allunyada d’aquestes lluites per controlar una organització que no reivindicava la República Catalana i que tal vegada els que movien els fils era allò que pretenien, dic que ella sempre coincidia amb els nostres plantejaments sobiranistes i republicans, dels quals els ‘coordinadors’, els ‘xirinàtics’ i els diversos ‘sociates’, eren reticents. Sempre, Carme Forcadell, lluny d’allò que escriu EL PAÍS, es mostrava sense cap protagonisme, treballadora i discreta i, amb altres pocs companys, sempre fent costat a la politització del sobiranisme que nosaltres predicàvem perquè ja s’estava manifestant al carrer. A continuació i perquè vos feu una idea d’allò que es ventilava l’estiu del 2008 publiquem tres escrits de juny, juliol i agost, de la plataforma Sobirania i República.
per engrandir cadascuna de les imatges, cliqueu damunt d’ellesPDD2
catalanssobirania
psoefils8

27agost2008

La crònica d’EL PAÍS

forcadell

Este senyor, serà un dels responsables d’allò que ocórrega el 9 d’Octubre per la vesprada a la ciutat de València?

Juan Carlos Fulgencio Tejedor. Delegat del Govern a la Comunitat Valenciana. [tret de la pàg.oficial de la DG]  Nomenat Delegat del Govern a la Comunitat Valenciana per Reial decret 462/2018, de 18 de juny.
Nascut el 10 de maig de 1960 a Bilbao, és llicenciat en Dret per la Universitat de València i en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Oberta de Catalunya. Així mateix, ha realitzat diversos cursos d’especialització universitària: “Drets i Llibertats a Europa”, “Informàtica Jurídica”, “Delictes i Víctimes a Espanya”, “La problemàtica de les drogues a Espanya”, “L’accident de trànsit i el seu entorn” o “Investigació Criminal”.
Ha sigut funcionari de l’Ajuntament de Montcada entre els anys 1981 i 2000, sent des d’aqueix any funcionari de l’Ajuntament de València. En l’actualitat exercia les funcions d’Intendent Cap de Recursos Humans en la Divisió Central de Policia Local de València.
Entre 1993 i 2004 ha sigut docent de l’Institut Valencià de Seguretat Publica i Emergències (IVASPE) i ponent en diferents jornades i cursos, sent autor de diversos articles per a revistes de diferents organismes com el IVASPE o la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues.

per a engrandir cliqueu damuntArticles relacionats:
La pedra i el vidre. (19 d’octubre 2008)
El sac de boxa. (11 d’octubre del 2009)