RV/PVE en defensa del valencià-català a la Catalunya del Nord (Rosselló, el Conflent, el Vallespir, el Capcir i l’Alta Cerdanya) i per la sobirania política de tots els pobles que la parlen.

A la Catalunya del Nord (Rosselló, el Conflent, el Vallespir, el Capcir l’Alta Cerdanya) la part històricament i culturalment catalana i separada,  de la resta de Catalunya,  en virtut del tractat dels Pirineus (el 7 de novembre del 1659), este dissabte 29 de maig a les 15 hores s’ha convocat una manifestació a la plaça Catalunya de Perpinyà per defensar el dret a l’ensenyament en català a l’Estat francés i  ha estat tot un èxit. Prop de 3.000 persones s’han concentrat a la plaça Catalunya de la ciutat amb pancartes a favor de la immersió lingüística. La protesta neix per les accions del Tribunal Constitucional (TC) francès, el qual va tombar dos articles nuclears de la llei que protegeix i promou les llengües regionals minoritàries del país, com ara el català, el basc, l’occità o el bretó.

Des de República Valenciana/Partit Valencianista Europeu, partit dels sobiranisme/independentisme valencià republicà,  ens volem sumar a tots els que han donat suport a esta mobilització pel fet que, com a valencians, compartim amb eixos catalans la nostra llengua valenciana que és anomenada també català, llengua compartida de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. Una sola llegua, però en els distints territoris i països parlada, amb distints subjectes de sobirania als que hem de retre lleialtat.
En defesa de la llengua compartida valencià/català, arreu de tots els territoris i per la sobirania política de tots els pobles que la parlen.

Assemblea de RV/PVE
País valencià, d’Oriola a Vinaròs, 29 maig 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.