Impedeixen Jordi Sanchez treballar a La Crida Nacional per la República

Els membres de govern de la Crida Nacional, davant la resolució de la Junta de tractament denegant el permís a Jordi Sanchez per treballar a la Crida Nacional, volem manifestar que:
  • La Crida Nacional per la República és una Associació Cívica, desvinculada de les institucions, que té com objectiu treballar per a la Independència de Catalunya i fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre promovent la màxima unitat social i política.

  • L’ordenament jurídic vigent permet la lliure defensa de les idees per part de la ciutadania a través d’organitzacions polítiques i associacions cíviques. La defensa de la independència és un dret reconegut.

  • En Jordi Sanchez té dret a treballar en la defensa de les seves idees des de l’activisme social, desvinculat de les institucions i organismes públics en l’aplicació del 100.2 del Reglament penitenciari, com fan la resta dels seus companys i companyes presos. Per tant, té el dret a treballar a la Crida Nacional, tal i com li vam demanar des dels òrgans de govern.

  • Donem ple suport al comunicat que avui ha fet Jordi Sànchez, denunciant la mala praxi del Departament de Justícia davant el sobtat canvi de criteri respecte de la concessió del permís 100.2 per poder treballar en el si d’aquesta associació política.

  • Ens preocupa la forma però, sobretot, el fons, ja que, tal com el nostre President exposa en el seu comunicat, “la naturalesa sociopolítica de l’Associació de la Crida no pot ser la causa de la negativa de la Junta de Tractament a tramitar el 100.2. Ni tampoc ho pot ser la defensa de la independència que dona personalitat a l’entitat. Si fossin aquestes les motivacions, s’estaria imposant una inhabilitació extrajudicial i una condemna complementària”.

  • Hem de recordar que el Tribunal Suprem va dictar una sentència injusta i venjativa, absolutament desproporcionada, inhabilitant a totes les persones implicades en l’organització de l’1 d’octubre.

  • Jordi Sànchez, prové de l’activisme cívic i polític compromès en la defensa dels drets i les llibertats socials i nacionals per vies cíviques i pacífiques. El seu activisme ha estat considerat com un dret legítim fora de cap penalització jurídica per Amnistia Internacional que ha reclamat el seu immediat alliberament juntament amb Jordi Cuixart.

  • La negació a aquesta incorporació professional per part de la Junta de Tractament, reforça el sentit injust de la sentència del Tribunal Suprem, i el condemna a una persecució ideològica.

Per tot el que aquí hem exposat, esperem que al més aviat possible hagi una qualificació favorable que permeti al nostre President Jordi Sánchez incorporar-se laboralment a la Crida.

Hi ha molta feina a fer i comptar amb qui ha triat la cita de Joan Maragall “llum als ulls i força al braç” com a lema de vida, és la millor manera de garantir que aquesta tasca serà realitzada pel bé de tots aquells que defensem el mandat de l’1 d’Octubre.

Barcelona, 24 maig

Govern de la Crida Nacional per la República

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.