Per l’Europa dels Pobles, lliures i sobirans.

“Europa no es farà d’una vegada ni en una obra de conjunt: es farà gràcies a realitzacions concretes, que creuen en primer lloc una solidaritat de fet”, declarava Robert Schuman el 9/5/50 en presentar la declaració que portaria a la UE. Han passat 70 anys i tot està per fer.

Un pensament a “Per l’Europa dels Pobles, lliures i sobirans.”

  1. Amb motiu del 70è aniversari de la Declaració Schuman, ACCIÓ PER LA REPÚBLICA (AxR) manifestem:
    https://t.me/accioxrepublica/1186

    🔴 “Europa no es farà d’una vegada ni en una obra de conjunt: es farà gràcies a realitzacions concretes, que creuen en primer lloc una solidaritat de fet”, declarava Robert Schuman el 9/5/50 en presentar la declaració que portaria a la UE. Han passat 70 anys i tot està per fer

    🔴 La UE és un club d’estats que més que buscar la integració europea i reforçar-ne la diversitat, torna a l’època dels imperis amb la confrontació entre els estats rics i els pobres. La debilitat institucional i la burocratització ha potat la UE a la ineficiència.

    🔴 La crisi sanitària ha demostrat que la UE no ha sabut desenvolupar un sistema comú de deliberació per aconseguir abordar conjuntament i amb solidaritat les amenaces que la mateixa humanitat genera. Els dirigents actual de la UE són, de fet, antieuropeus.

    🔴 Per això, creiem que cal refundar la UE. No n’hi haurà prou de reformar-la. Per recuperar el sentit de solidaritat entre els pobles europeus que va inspirar la Declaració Schuman, amb la qual es volia assegurar un cicle de pau, prosperitat i benestar, cal una altra Europa.

    🔴 Lluitem per una Europa radicalment democràtica i solidària que posi les persones i el planeta en el centre de totes les polítiques. L’Europa dels drets dels ciutadans, per damunt del vet dels estats. L’Europa on Puigdemont, Comín i Ponsatí són reconeguts com a electes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.