Puigdemont, Comín i Ponsatí proposen que ERC, JxCat i CUP formen un “Gran Grup Parlamentari de la República” al Congrés

Els dos eurodiputats electes i l’exconsellera secunden l’aposta de Borràs per un grup únic amb llibertat de vot

L’expresident Carles Puigdemont, l’exconseller Toni Comín i l’exconsellera Clara Ponsatí han proposat que ERC, JxCat i CUP formin un “gran grup” al Congrés sota el nom de Grup Parlamentari de la República Catalana, A través d’una carta a la qual ha tingut accés l’ACN, els dos eurodiputats electes i l’extitular d’Ensenyament han secundat l’aposta de la cap de llista de JxCat, Laura Borràs, de formar un grup únic de l’independentisme a la cambra baixa espanyola després del 10-N. Puigdemont, Comín i Ponsatí asseguren que així s’actuaria des de la diversitat de perfils i sensibilitats. Tots tres creuen que és una “oportunitat extraordinària” que es pugui formar aquest grup únic, amb llibertat de vot, on s’acordin els temps d’intervenció i de control, i tenir la visibilitat pròpia que es consideri.Puigdemont, Comín i Ponsatí dirigeixen la proposta als grups “que van fer possible l’1-O i la declaració d’independència”, perquè “considerin seriosament l’oportunitat que existeixi al Congrés, per primera vegada, una representació oficial en nom de la República Catalana”. Tots tres -a títol individual, segons el seu entorn- afirmen que la veu de la República pot “irrompre amb força” a Madrid i pot actuar políticament “des de la diversitat de perfils i sensibilitats” que hi haurà representades.

Els tres dirigents -que van concórrer plegats a les llistes de JxCat de les eleccions europees el 26-M-, aposten perquè aquest grup únic doni llibertat de vot als diferents col·lectius de representants, on s’acordin els temps d’intervenció i de control parlamentari en funció de la representativitat que cada candidatura obtingui, i on es permeti als representants de cada candidatura tenir la visibilitat pròpia que considerin.

Aquest grup parlamentari exerciria el control del govern espanyol, la iniciativa parlamentària i la interlocució política amb la resta de grups en nom de la República Catalana, segons conclou la carta.

Borràs va llençar aquesta idea durant el debat de dimarts a TV3. La cap de llista de la CUP, Mireia Vehí, va rebutjar de seguida la proposta en considerar que al Congrés no hi ha “res a fer”, i que l’estratègia dels anticapitalistes passa per desbordar l’Estat i interpel·lar la comunitat internacional. ERC continua sense donar cap resposta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.