Increïble (o tal vegada no) la Comissió 9 d’Octubre, amb un lema innocu, troba a faltar la presència del PSOE, el partit del 155 i que amenaça a Catalunya amb un estat d’Excepció i que se’n riu dels valencians quan anuncia que ajorna per a quatre anys la reforma del finançament

ANNA notícies. Amb la millor tradició de l’esquerra espanyola que es fa ressò dels conflictes llunyans, però que ignora els que té al costat, la Comissió 9 d’Octubre  ignora l’existència de presos polítics pel conflicte que els republicans catalans mantenen amb la oligarquia espanyola i en declaracions al digital València Extra “troben a faltar la presencia del PSOE”, partit dinàstic, soci del Botànic,  que està propugnant un Estat d’Excepció a Catalunya i que se’n riu dels valencians quan ens anuncia en un míting de Sánchez que la reforma del finançament s’ajorna quatre anys més. A més, com sempre, esta Comissió controlada per l’esquerra dinàstica,  filtra adequadament el lema de la manifestació, on mai, en el 9 d’octubre, es fa referencia a la reivindicació de la sobirania política dels valencians. Tots els anys el lema que escull la Comissió 9 d’Octubre,  no te res a veure amb les reivindicacions nacionals dels valencians i serveix com instrument polític per a erosionar a la dreta dinàstica quan esta estava en el poder. Ara que la dreta dinàstica està en l’oposició i ells, l’esquerra dinàstica, estan al poder, el lema és del tot innocu.

València Extra. Una nova edició de la manifestació del 9 d’Octubre eixirà per a reclamar “el País que volem”. Des de l’organització assenyalen els assoliments aconseguits, però també elements a reivindicar, com la solució de l’infrafinançament, la reciprocitat de televisions autonòmiques o la fi de “retallades” a lleis valencianes
Una nova edició de la manifestació del 9 d'Octubre eixirà per a reclamar "el País que volem"
03/10/2019 –
“Reivindicarem el país que volem aconseguir. No que somiem, sinó el que volem que es faça realitat“, ha iniciat Ana Oliver. Pertany a la Junta Directiva d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), però ara fa el paper de portaveu de la Comissió 9 d’Octubre. Dimecres que ve, a les 18.30, diverses associacions, partits polítics i sindicats s’uniran en una marxa unitària en Sant Agustí, per a reclamar “el País que volem“.
Des de la ponència dels membres de la comissió, han volgut repassar alguns “assoliments aconseguits”, com la “recuperació de la Radiotelevisió Valenciana, la Renda Valenciana d’Inclusió i l’Oficina de Llengües”. També des de l’àmbit legislatiu, com la Llei per al foment del valencià o la Llei LGTBI. No obstant això, tot “aquest recorregut d’assoliments” no els “fa oblidar que” hi ha problemes “importants amb el govern central”: “Estiga o no en funcions, el Govern no compleix les seues promeses. No arregla el finançament injust ni el deute il·legítim. No es planteja derogar la reforma laboral o lleis restrictives, com la Llei Mordassa”, ha asseverat.

“Hem de ser la pinya que necessitem”

Segons el parer de la Comissió, el Govern d’Espanya utilitza “com a línia de defensa“, fins i tot, als mateixos jutges, perquè “a través del Tribunal Suprem i Constitucional moltes lleis valencianes són retallades”. Alguna cosa que va ocórrer amb la Llei LGTBI, Infància o decrets com el de Plurilingüisme.

També, assenyalen, hi ha coses a reclamar al Botànic actual, un dels membres del qual -Ana Lima, de Unides Podem-, estava present. Assenyalen la incongruència que “continue la censura a TV3”, o que encara no s’assistisca el dret dels valencianoparlants a ser atesos en valencià “amb el requisit lingüístic” per al funcionariat.
Des d’Intersindical Valenciana, Vicent Moreno, assenyala que la jornada del 9 d’Octubre és una “festa alegre però també combativa”, siga com siga el govern de la Comunitat: “Hem de ser molts, ser la pinya que necessitem com a poble”.
Per a Lima, d’UP, “és una evidència que un govern progressista” en el territori valencià “consolida el 9 d’Octubre” i amplia la “cohesió social”. “Fa ja cinc anys vaig notar un canvi. Ho celebrem amb alegria, no amb violència, encara que alguns volen que n’hi haja”, ha recordat en referència a les formacions d’extrema dreta i blaveres.

Dos de tres socis

Preguntats per l’opció de suprimir aquesta manifestació i ajuntar-ho tot en la Processó Cívica del matí, han assenyalat que va ser una decisió consensuada i per la qual “hi ha molts motius“. “Són dos espais diferents, un de la ciutat de valència. La manifestació de la vesprada es manté, i considerem que ha de mantenir-se amb el caràcter reivindicatiu”, han indicat.
La majoria d’integrants d’aquesta Comissió han volgut fer acte de presència i manifestar el seu suport, a més d’assoliments i noves metes a aconseguir pel País Valencià. El llistat és llarg. Des de les associacions, a més d’ACPV, participa l’Associació Cívica Tirant lo Blanc, Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA), Ca Revolta, Decidim (Plataforma pel Dret a Decidir), Escola Valenciana, Plataforma per la Llengua, Societat Coral El Micalet. CCOO-País Valencià i Intersindical són els dos sindicats que s’han sumat.
Quant als partits polítics, Compromís i Podem, socis en el Botànic, han volgut participar. Per això, des de la Comissió han trobat a faltar la presència del PSPV, però entenen que és una decisió pròpia i legítima. També participa Esquerra Republicana del País Valencià, Esquerra Unida del País Valencià i Jovent Republicà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.