Democràcia en Compromís. Els alcaldes d’Alzira, de Castelló i d’Alfarb haurien de plantejar en la coalició Compromís el mateix que van fer en 1999 els alcaldes de Muro d’Alcoi i d’Ondara que, amb Esquerra Valenciana, varen promoure el Congrés Constituent del BNV que es va celebrar en gener del 2000.

Els alcaldes d’Alzira, de Castelló (de la Ribera) i d’Alfarb haurien de plantejar en l’actual coalició Compromís el mateix que van fer en 1999 els alcaldes de Muro d’Alcoi i d’Ondara que, amb Esquerra Valenciana, varen promoure dins la coalició del BNV, la celebració del primer Congrés (Constituent) del BNV com a partit, que es va celebrar en gener del 2000.

Conèixer la història a vegades ens pot servir. En 1999 Esquerra Valenciana es trobava respecte a la coalició Bloc Nacionalista Valencià (UPV-PVN-Nacionalistes d’Alcoi) amb els mateixos problemes d’encaix i democràtics que en l’actualitat té Gent de Compromís amb la coalició Compromís (BLOC-IdPV-Verds).

La carta que els alcaldes d’Alzira, Castelló i Alfarb han dirigit a l’afiliació de Gent de Compromís (que podeu llegir clicant damunt), més que un posar-se a un costat, hauria d’haver estat un anada cap avant per promoure com vàrem fer en 1999 els alcaldes de Muro d’Alcoi (hui Conseller d’Economia) i d’Ondara, de la mà d’Esquerra Valenciana, el que va ser el primer Congrés del BNV de caràcter constituent. A continuació la carta/crida que es va fer per promoure el congrés constituent del BNV, per a passar de coalició a l’estructura organitzativa i partit polític que ara és:En el Capítol IV del llibre ‘Per la República Valenciana, d’Oriola a Vinaròs’, entre les pàgines 66 a 76 (que podeu llegir clicant damunt), es conta com en 1999 es varen produir els fets que poden il·lustrar com abordar els actuals problemes en el 2019, ara fa vint anys. I també es conta de l’agressivitat virulenta com els contraris al Congrés Constituent varen reaccionar, però que finalment van d’haver d’acceptar. Encara que cal dir que en el primer Consell del BLOC on es tenia que aprovar l’entrada d’Esquerra Valenciana com a corrent/partit al sí de BLOC  i malgrat obtenir el vot favorable de la majoria absoluta dels assistents al Consell, Esquerra Valenciana no va ser acceptada per no arribar als dos terços que exigien els estatuts. En el Congrés Constituent del BLOC, els enemics de la societat oberta,  ens havien clavat el gol d’aquesta exigència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.