Intervenció de Víctor Baeta en la cadena SER on s’ha emès un tall hui dissabte en l’informatiu de les 14:00

Locutora SER: – Cuales son las razones por las que han convocado este sábado la Coordinadora del País Valencià per la República?
Víctor Baeta:
– El règim del 78 està esgotat.
Ha perdurat mentre ha durat el consens d’aquells que ho van pactar amb el règim franquista, és a dir el PSOE de Felipe Gonzalez, el Partit Comunista de Santiago Carrillo i els convergents de Jordi Pujol.
Ara, un d’estos, els catalans, han trencat el consens i l’edifici del 78 ha començat a agrietar-se.
Si en l’any 2006, coincidint amb el 75 aniversari de la II República, es va muntar la Coordinadora del País Valencià per la República que va ser capaç de
Convocar sis manifestacions republicanes, dos a Vàlencia, una a Alacant, una altra a Castelló i la darrera en el 2010 en Oriola-Orihuela,
Una Coordinadora que va ser capaç de contractar a Renfe tres trens republicans que van vertebrar de d’alt a baix la Comunitat Valenciana i que
Va ser capaç per primera vegada en l’Estat, d’organitzar a València la primera Convenció per la República…
Ara en el 2018 les mateixes persones que entonces varen estar al front d’eixe moviment, un nucli dur de quinze persones, de distintes sensibilitats polítiques, però totes republicanes, hem fet una crida a les organitzacions, als col·lectius i als activistes republicans per a convocar de nou la Coordinadora. Per a tornar a coordinar el republicanisme valencià, d’Oriola a Vinaròs, però ara ja no per recordar un aniversari, sinó per encetar un moviment polític, per iniciar un procés constituent amb l’objectiu de guanyar els ajuntaments i els parlaments, tan el valencià com l’estatal, per a les respectives Repúbliques. Ara cal passar de la nostàlgia republicana del 2006 a l’acció política republicana de futur del 2018.

Els valencians hem d’estar organitzats i hem d’estar presents per a pujar al tren de la història que s’ha començat a posar de nou en marxa. No hem de tornar a ser espectadors, no hem de servir per a ser moneda de canvi d’altres, no hem d’esperar res de ponent, a Ximo Puig no l’escoltaran en el Senat, tal vegada ni el deixen parlar, no hem de mirar cap a Madrid, al contrari, la nostra acció republicana i protagonisme polític ha de ser allò que faja girar el cap cap a nosaltres, esta vegada els valencians ens hem de fer de respectar, hem de ser protagonistes i hem d’estar presents allà on es prenguen les decisions que ineludiblement ens afectaran, i això serà d’ací a poc de temps.

És per això que la societat civil republicana hem de posar-nos ja en marxa perquè els polítics que ens demanen el vot s’afegisquen a eixe procés constituent republicà que els reclamem.

Locutora SER: – Parece que tienen previsto convocar una manifestación a favor de la República para el mes de Abril?
– Efectivament, a la Coordinadora coexisteixen republicanes de distintes sensibilitats polítiques, fins i tot amb distints subjectes de sobirania als que són lleials, però hi ha un ciment que ens uneix a tots: la defensa de la República, és per això que la nostra primera acció serà convocar una gran manifestació de País un dissabte per al mes d’abril i al voltant de dos dates històriques, molt senyalades tant per als republicans com per als valencians, el 14 d’abril i el 25 d’abril i amb un sol lema: ‘PER LA REPÚBLICA’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.