1 de Maig 2021. A la reivindicació social cal unir la política. Comunicat de RV/PVE


L’1 DE MAIG 2021
CAL UNIR A LES REIVINDICACIONS SOCIALS, LA REIVINDICACIÓ POLÍTICA: LA REPÚBLICA VALENCIANA

Perquè hem de lluitar fins que el País Valencià, siga lliure, sobirà i republicà!
Perquè cal lluitar contra la doble opressió: per treballadors i valencians!
L’1 de maig de 2021, el poble treballador valencià, d’Oriola a Vinaròs, continua oprimit, tant com a nació com a classe. Les dones treballadores valencianes segueixen centrades en les males condicions laborals i reproductives, els modes de producció capitalista han maximitzat l’explotació i la contaminació del medi ambient. Però el poble treballador valencià com a part d’un poble colonitzat, damunt, no tenim capacitat de transformació per millorar les nostres condicions de vida, tenim nul·la capacitat per a legislar i per a decidir sobre els eixos estratègics que ens interessen. El poble valencià estem supeditats als interessos de forasters, als interessos de l’imperialista, extractor i genocida cultural Estat espanyol. Decidir sobre la legislació laboral o les pensions, o la central de Cofrents, o el futur del port de València, o el corredor Mediterrani, o sobre les lleis de l’habitatge, o per a evitar el genocidi cultural valencià etc. etc. totes estes reivindicacions socials estan vetades per a ser decidides pel poble valencià. Les mobilitzacions al voltant de totes estes reivindicacions, les energies dels lluitadors mobilitzats per assolir unes millores condicions de vida i de supervivència dels valencians, queden neutralitzades i anul·lades al no unir a la reivindicació social la reivindicació política, al no unir a la reclamació social l’alternativa política que la faça possible: la República Valenciana.
Els partits del regim del 78-39-1707, adscrits a l’imperialista, oligàrquic, extractiu i genocida cultural Estat espanyol (tots els institucionals, a excepció dels republicans independentistes bascos i catalans), resten tranquils perquè el moviment social reivindicatiu sense anar unit a l’alternativa política és totalment inofensiu, les reivindicacions socials al País Valencià, un país colonitzat, sense afegir l’alternativa política, es tradueix en un missatge del tot innocu i que ens ve a dir que els problemes socials tenen solució dins de l’Estat imperial espanyol. Les reivindicacions socials sense l’alternativa política és com la gallina a la que l’han tallat el cap i correteja descontrolada pel corral abans de caure morta.
Els esdeveniments que s’estan produint al País Valencià i fora del nostre país obrin noves oportunitats: d’una banda el procés de desconnexió de Catalunya, del que som solidaris, i al nostre País, l’aposta per conformar un moviment independentista per la República Valenciana (MRV)i l’aparició del Sindicat Valencià Republicà, són llavors que hauran de germinar. El poble valencià i amb ell la classe treballadora valenciana avança cap a un nou temps. Parlem d’un nou temps per al poble treballador valencià, un nou temps per a la sobirania i per al canvi social.
Assemblea de República Valenciana /Partit Valencianiste Europeu
País Valencià, d’Oriola a Vinaròs, 29 abril 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.