Més per Mallorca per “una República Mallorquina lliure, feminista, verda i justa confederada amb Menorca, Eivissa i Formentera”.

Durant tres mesos, MÉS per Mallorca ha duit a terme la segona fase de les Jornades de Pensament Cartografiant el futur. Aquesta etapa ha servit per desplegar a totes les agrupacions una sèrie de debats de caràcter ideològic. Centenars de militants de prop de quaranta agrupacions han participat, setmana rere setmana, a trobades virtuals on s’ha reflexionat sobre les idees del partit. Es pretenia així, marcar un full de ruta per rearmar ideològicament el partit ideològicament.El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha explicat que tot allò que s’ha extret dels debats “serà duit a aprovació per part de l’assemblea del partit”. L’objectiu és poder posar en pràctica unes línies mestres destinades a bastir “un nou mallorquinisme d’esquerres, del segle XXI”. Noguera ha posat en valor els pilars en els quals se sustentarà el projecte seran “el sobiranisme republicà, el feminisme, l’antifeixisme, l’ecologisme i la defensa de les classes populars el seu cos central”.

Per la seva banda, la coordinadora territorial del partit, Aina Sastre, ha afegit que “el món municipal, així com els moviments socials propers, han estat essencial per definir cap on volíem anar”. Sastre ha explicat que és imprescindible “dotar-nos d’una eina més completa i integral que treballi per una República Mallorquina lliure, feminista, verda i justa confederada amb Menorca, Eivissa i Formentera”.

Ara les jornades s’aproximen al seu final. El coordinador del partit ha anunciat un acte presencial el mes de juny que significarà “una nova i trencadora etapa per a l’esquerra sobiranista mallorquina”. Segons Noguera “s’aproxima un moment decisió per esperonar el projecte” però que això s’està fent “reivindicant els 40 anys de trajectòria -des de la clandestinitat antifranquista- del mallorquinisme progressista i ecologista i l’esquerra verda”. Finalment, el coordinador de MÉS, ha agraït la coordinació de les jornades a Toni Trobat i Ruth Mateu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.