Comentari a un whatsapp amb els tres cors que duen els colors espanyols republicans


Benvolguda i estimada Carme…
El meu pare de xiquet em va donar un consell, no sé si encertat o no, però a vegades intente dur-lo a la pràctica. Em va dir:
-Tracta segons et tracten.
(…)
La meua família va lluitar defensant la república espanyola i va patir morts, consells de guerra i exili en defensa dels colors de la bandera republicana espanyola. Durant molts anys jo la vaig defensar i per això vaig patir detencions, tortures i presó fins a la mort de Franco. Llavors jo no era independentista, era una antifeixista republicà espanyol. Però l’arribada de la Constitució i l’acceptació per part de la majoria dels comunistes negant el dret dels pobles ibèrics a la seua sobirania, va fer que comencés a aprofundir sobre el tema nacional… vaig lluitar molt de temps en el moviment republicà espanyol per esbrinar la seua posició… Durant molts anys a les meues preguntes, sempre en contestaven que defensaven el ‘dret a l’autodeterminació’ dels pobles, però al mateix temps comprovava que no feien absolutament res per a fer possible eixe dret. I les seues fal·laces paraules es van destapar quan en arribar el ‘procés català’ es van posicionar totalment en contra dels sobiranistes catalans.

Fins llavors RV/PVE  havia portat una política d’unitat tàctica amb els republicans espanyols, dins de la Coordinadora del País Valencià per la República, simplement els demanàvem que de la mateixa manera que coadjuvaven per assolir la República espanyola , ells coadjuvaren per, també, assolir la República valenciana.  Però mai ho van fer. I va arribar un moment de la veritat, com va ser el ‘procés català’… A partir d’eixe moment, amb la seua acció política,  va restar clar que els republicans espanyols són iguals que els monàrquics espanyols, en negar i intentar fer-nos desaparèixer als pobles que no acceptem la seua , DE TOTS ELLS, Nació espanyola.
(…)
Llavors arribarem a la conclusió que Espanya, els espanyols monàrquics o republicans, objectivament és el nostre enemic. I compte, parlem de espanyols, NO de castellans, murcians, aragonesos, asturians, valencians o catalans etc. parlem d’aquells que es consideren espanyols, és a dir aquelles  persones  que voluntàriament –amb emoció o indiferència– s’adscriuen a la Nación española o Reino de España o República española  o  ‘pueblo español’ o España o Estado español, un Estat que predica o intenta construir, no sense dificultats, una ‘identidad nacional española’ i treballa per eliminar les identitats dels pobles sota el seu domini. La resta de persones d’aquest Estat ho són per imperatiu legal.
(…)
Llavors… tractem segons ens tracten. Els colors de la República espanyola durant un temps varen lluitar i morir per ells, però ara en el 2021 ja no podem mantenir-nos en l’engany. Els espanyols, republicans o monàrquics tan se val, ens volen als catalans, valencians, bascs… derrotats i eliminats. Amb el cas dels aragonesos pràcticament ho han aconseguit i en el nostre cas, amb els valencians estan a un pel d’aconseguir-lo, però encara, per al seu desfici,  restem prou vius.

Llavors benvolguda i estimada Carme, vore eixos cors amb eixos colors, no deixa, amb tot el que hem viscut i sabem, de donar-nos grima.
(…)
A continuació te passem un document que el 29 de maig del 2010 varen repartir (en castellà i valencià) en Oriola-Orihuela en una concentració republicana, que varen organitzar i participar amb els espanyols. Mai ens han donat resposta. Bé sí, rectifique, la resposta la tenim en com han tractat el cas català.

Víctor Baeta i Subias de RV/PVE
Benimaclet/València, 2 gener del 2021

PER OBRIR EL PDF CLIQUEU DAMUNT
Vos proposem guanyar democràticament el parlament valencià i proclamar unilateralment la República Valenciana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.