Comunicat de la CPVR sobre els esdeveniments a Catalunya i la sentència contra els republicans catalans

LA CPVR PER LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS CATALANS, PER L’OBERTURA DE PROCESSOS CONSTITUENTS ALS POBLES DE L’ESTAT ESPANYOL I PER LES REPÚBLIQUES I LES LLIBERTATS DEMOCRÀRTIQUES

La Coordinadora del País Valencià per la República (CPVR), davant la sentència del Tribunal Suprem espanyol d’ahir 14 d’octubre de 2019, que condemna amb 100 anys de presó als presos polítics catalans, membres del govern català i líders civils independentistes, fa públic el seu més absolut rebuig a la sentència i l’allau repressor sobre el poble català i les seues institucions, d’una banda, i sobre el conjunt dels ciutadans de tots els pobles de l’Estat espanyol que vivim una regressió dels drets i llibertats democràtiques, sota un règim monàrquic hereu directe de la dictadura franquista, d’una altra banda.

CPVR considera que la condemna a presó dels representants polítics i líders cívils catalans per haver organitzat un referèndum legítim d’autodeterminació del poble català l’1O, obeint la voluntat popular i el mandat electoral en haver obtingut una majoria parlamentària, repetida a més elecció rere elecció, esdevé un punt sense retorn en el declivi del règim de 1978 i marca necessàriament l’inici d’una nova etapa política en què la ruptura democràtica amb dit règim per obrir processos constituents en els pobles que conformen l’actual Estat espanyol i assolir democràcies plenes i republicanes esdevé central en l’agenda polítics de tots els demòcrates.

CPVR vol fer arribar la nostra plena fraternal solidaritat amb els presos polítics catalans ara condemnats i les seues famílies i amics, així com amb tot el poble català en lluita per les seues llibertats i dret a decidir. Les seues llibertats i drets democràtics són també els drets i llibertats democràtiques de totes I de tots.

CPVR, finalment, fa una crida a la participació de totes les valencianes i valencians en tots els actes i mobilitzacions en defensa del dret a decidir, dels catalans però també de cadascun dels pobles de l’Estat espanyol en exercici lliure de les seues respectives i legítimes sobiranies, per la democràcia i les llibertats i drets democràtics, contra la monarquia borbònica i per la llibertat dels presos polítics catalans.

Des de CPVR ens comprometem a ser un actiu per aixecar un potent, plural, democràtic i unitari moviment republicà valencià, per exercir el nostre dret a decidir i la nostra sobirania, amb la convicció que aquesta és la nostra més positiva contribució i el nostre deure republicà, i per tant fem una altra crida a tots els demòcrates valencians a sumar en aquest objectiu comú.

A València, 14 d’octubre de 2019

Un pensament a “Comunicat de la CPVR sobre els esdeveniments a Catalunya i la sentència contra els republicans catalans”

  1. Desde lo més profund del nostre cor, que està dolent per vore tot lo que estan conseguit lo que mai avera tingut que ocórrer,
    Arribar a que Catalunya estigui en el punt de mira del odi irracional per la gent que no veu més allà de on deixen el polítics, que no estan afirmats que siguen ells als que continuen, però els fan els amos de un poble, de un país, de un estat, que està enpresonanmos a tots, Catalans, Valèncias, Vascos,, fins a tot al reste de Espanya, les lleis i els càstigs són per tots, les retallades de llibertat és per’a tots per igual, però no veuen més endavant del uuls del odi. Feu obrir els ulls al reste de la gent que va en contra nostra, si només uns pocs recapaciten es farà extens i deixaran de mirar-nos a nosaltres per mirar als polítics corruptes que sols miren per el seu ego. Salut i República.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.