Comunicat / Propostes de RV/PVE respecte l’AP-7 davant la notícia: Antoni Mayor, president de la patronal hostelera HOSBEC, pretén que l’AP-7 no s’allibere i que el tren de la costa el paguem els valencians.


Assemblees republicanes de RV/PVE de la Marina Alta, Marina Baixa, l’Alacantí i del Vinalopó      alacant@republicavalenciana.org

Antoni Mayor, president de la patronal hostelera HOSBEC, pretén que l’AP-7 no s’allibere i que el tren de la costa el paguem els valencians.

El proper 31 de desembre del 2019 acaba legalment el termini de concessió de l’AP-7. Açò, en principi, suposarà la liberalització total del tram comprès entre Alacant i Tarragona.
Des de RV/PVE tenim clar que per als valencians, l’Estat espanyol només és garantia d’espoli. En recaptar els nostres impostos i decidir unilateralment el pagament de la despesa i les inversions públiques ens tracten com el que som per a ells: una colònia. El seu criteri distributiu és: “a ‘estos’ els donem les restes i si volen alguna cosa que s’ho paguen ells”.
Doncs bé és trist comprovar com hi ha sectors de la societat civil valenciana, com és el cas de la patronal HOSBEC (Asociación Empresarial Hostelera de Benidorm, Costa Blanca y Comunidad Valenciana) que reunida en València la setmana passada i en paraules del seu president Antoni Mayor, el que va ser regidor del PNPV a Benidorm, ara com autèntic botifler al servei dels que ens espolien, va demanar que no s’allibere l’AP7 quan vença el període de concessió i advoca per mantenir els peatges en la província d’Alacant i que amb la seua recaptació va dir:  «Con ese dinero se podría empezar a hacer el Tren de la Costa». És a dir una vegada més ens estan indicant allò de: “els valencians… si volen alguna cosa que s’ho paguen ells” i tristament hi ha valencians que això ja ho tenen interioritzat i ho assumeixen amb tota normalitat. Eixes patronals no ens interessen.
En maig del 2017 l’anterior Consellera d’Obres Públiques, María José Salvador es va reunir  amb els municipis de la Comunitat per on discorre la AP-7 per elaborar un “full de ruta’ que marqués una estratègia conjunta para reclamar al Ministerio de Fomento l’alliberament i la gratuïtat de la autopista per a quan finalitze la concessió en 2019.
Arcadi España García (PSOE), l’actual conseller, no ha donat moltes pistes de per on dirigirà la seua gestió, però entre els reptes que haurà d’assumir es troba la tan pregonada vertebració territorial –simbolitzada en la signatura de l’acord del Botànic II en Alacant– , la integració dels serveis de mobilitat de l’àrea metropolitana de València, que s’ha anat ajornant durant anys i ineludiblement l’alliberament de l’AP-7.
Des de les Assemblees republicanes de RV/PVE de les Marines, l’Alacantí i el Vinalopó, cridem a estar vigilants de com s’abordarà l’alliberament de l’AP-7 en les nostres comarques i proposem:

  1. Consensuar els accessos per accedir a l’AP-7 per a millorar el trànsit comarcal.
  2. Ampliar al tercer carril previst per a evitar la construcció d’autovies paral·leles i la seua repercussió ambiental.
  3. Que tota la ‘societat civil i política valenciana’, tots a una veu, exigisca el Corredor Mediterrani per la nostra costa a càrrec de l’Estat espanyol, que fins ara no ha construït ni un sol Km en el nostre camí a Europa.

 +INFO 636 080 166 (Ximo) · Equip de premsa de RV/PVE (Les Marines, l’Alacantí i el Vinalopó)

República Valenciana /Partit Valencianiste Europeu; inscrit el 3 de desembre del 2007 en el Registre de partits polítics; tom VI, foli 496 del llibre d’inscripcions. Apartat 12096–46020 València · Tel 650537213 ·  correu@republicavalenciana.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.