Vanessa Campos: “RV-PVE treballarà pel reconeixement del deute històric calculat segons el mètode del flux monetari (61.100 milions d’€)”.

vanessa3Resum de l’assemblea oberta “és hora d’unir les mans”

Ahir, 7 d’octubre de 2015, vam fer l’assemblea oberta de RV-PVE “És hora d’unir les mans”. Tinguérem un debat interessant i enriquidor sobre la necessitat d’unió del Valencianisme polític per defensar els interessos del Poble Valencià.

Vam comptar amb l’assistència de persones d’altres formacions valencianistes i noves incorporacions de gent jove, cosa que va enriquir molt el debat. Agraïm molt la presència de tots el qui vau ser presents a l’assemblea i comptem amb vosaltres per a futurs debats.

L’assemblea començà amb la benvinguda de Víctor Baeta, fundador del partit, que tot seguit donà la paraula al company Ximo Cunyà, com a nou membre de l’executiva, qui parlà de la importància d’unir el Valencianisme polític per poder donar solucions valencianes als problemes valencians (posant d’exemple l’institut del seu fill, amb aules en batxillerat amb més de 40 estudiants…). Tot seguit Ximo va cedir la paraula a Vanessa Campos, nova Coordinadora del partit.

Com a Coordinadora del partit i economista de professió, Vanessa Campos, va parlar sobre el finançament valencià. Va destacar la importància que han tingut algunes publicacions recents en la pressa de consciència col•lectiva de la situació injusta que vivim els valencians en matèria de finançament i de la demanda del nou govern de la Generalitat Valenciana d’un sistema de finançament just, així com d’un deute històric de 12.500 milions d’€.Tot seguit va posar en coneixement dels presents l’existència de dos  mètodes diferents per al càlcul de la balança fiscal d’un territori:

  •  Mètode del benefici, que implica atribuir als territoris despeses corresponents a infraestructures que no estan en eixe territori i/o serveis que no s’han prestat en eixe territori però que es considera que gaudeixen el ciutadans d’eixe territori. Amb aquest criteri, per exemple se’ns adjudica als valencians despeses de manteniment del Museu del Prado (Madrid) i d’altres infraestructures ferroviàries, carreteres… Doncs be, utilitzant aquest mètode el deute històric pels successius dèficits de finançament dels valencians puja a 12.500 milions d’€.
  •  Mètode del fluxe monetari, consisteix en calcular la diferència entre els impostos que paguen els ciutadans d’un territori i els serveis directes que reben. En aquest cas les despeses corresponents a infraestructures que no estan al País Valencià no es consideren despeses fetes en el benestar dels valencians. Aquest mètode és el que utilitzen els Estats Units d’Amèrica (que tenen estructura federal) per calcular les balances fiscals, així com altres països del món. Seguint aquest mètode el deute històric puja a 61.100 milions d’€.

Exposats aquests aclariments tècnics va proposar als assistents que la postura del partit fora de “lleialtat institucional donant suport a la Generalitat en la demanda que planteja (12.500 milions d’€)”; però a la vegada donar a conèixer l’existència del mètode del fluxe monetari (61.100 milions d’€), que Vanessa Campos com a política, a banda de tècnic, considera més just per al poble valencià donat que aquest no li adjudica als valencians despeses que es fan en infraestructures i serveis que és discutible que gaudim els valencians en la mateixa mesura que els ciutadans del lloc on estan ubicades.

“Tanmateix -va afegir la Coordinadora- RV-PVE treballarà pel reconeixement del deute històric calculat segons el mètode del flux monetari (61.100 milions d’€)”.

Arribats a aquest punt va parlar als assistents de la poca coherència que suposa el fet que l’Estat espanyol mantinga estructures ministerials (que generen costos) en competències que fa molts anys que estan transferides a les autonomies.

Altre tema important que va estar sobre la taula va ser la necessitat dels valencians de tenir les claus de la caixa, és a dir la capacitat de recaptar els impostos que es paguen al nostre territori i la plena capacitat normativa en matèria fiscal. Sense això no tindrem una agència tributària valenciana i hui en dia és l’Estat central qui té aquesta competència.

Es va passar a parlar de la importància que tenen, en una societat empobrida com la valenciana, les polítiques socials. En aquest punt la proposta va ser la d’apostar per unes polítiques socials del S.XXI i no del segle passat, enfocant la nostra proposta a aconseguir l’empoderament de les persones que ho estan passant mal i això passa per posar a la seua disposició els instruments per a que les persones mateix isquen de les situacions d’exclusió amb ferramentes com les polítiques actives d’ocupació o l’emprenedoria social. Aquesta última amb molts bons resultats als llocs on s’està posant en marxa des de fa més de 30 anys. En la base de la proposta es troben els principis republicans d’igualtat i fraternitat de RV/PVE i que Vanessa Campos va defensar.

En tots els punts hi hagueren nombroses preguntes creuades entre els assistents, hi hagué debat i sintonia. Sobre tot, totes i tots compartirem la necessitat d’unir el valencianisme polític en pro de la defensa dels interessos valencians.

A les 21:30 del 7 d’octubre de 2015 es va donar per finalitzada l’assemblea.

Gabinet de premsa de RV/PVE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.