Els dubtes de Nomdedéu donen pas a Marzà per a la llista autonòmica

Ccompromís inicia el compte enrere per a les seues candidatures para sus candidatures

El jove portaveu local anuncia que se presenta a primàries per a rellevar a Pañella

Las dudas de Nomdedéu dan paso a Marzà para la lista autonómica - Els dubtes de Nomdedéu  donen pas a Marzà per a la llista autonòmica –
ANA ARTERO 21/06/2014  La carrera per liderar la llista autonòmica de Compromís per Castelló ha començat. Vicent Marzà, portaveu en la capital i número tres de la candidatura local en el 2011, ha donat el primer pas i ha anunciat que es presentarà a primàries per a poder ser un dels diputats de la coalició en Els Corts Valencianes després dels comicis del 2015.
El pas de Marzà obri un escenari nou en Compromís en el qual la clau serà saber si Enric Nomdedéu vol competir amb ell i optar a tenir un escó a València o si se centra en la candidatura municipal. En 15 dies, el regidor i diputat provincial anunciarà la seua decisió. En cas de presentar-se els dos a les primàries es donaria una situació complicada en el col·lectiu de Castelló –el més important en la província– posat que tots dos formen part d’ell. El tercer nom propi és el de Josep Maria Pañella, parlamentari en Els Corts i que per a repetir –seria la tercera vegada– hauria de també presentar-se a aquestes eleccions internes (obertes a militants però també a simpatitzants).

Segons fonts de la formació consultades, el de Torreblanca tindria molt difícil guanyar en unes primàries en les quals es present Nomdedéu o Marzà, com també ho tindria qualsevol aspirant que procedira d’Iniciativa. Per açò, la resolució sembla que passa pels dos de la capital.
Marzà es defineix com un ferm defensor de la coalició més enllà de partidismes i famílies, per la qual cosa confia a obtenir un suport transversal dels partits que estan sota el paraigua Compromís. “Espere tenir el suport de gent de la capital i d’altres col·lectius locals amb els quals he mantingut reunions en les últimes setmanes per a informar-los de la decisió que he pres”, explica a Mediterraneo. Assegura que aquest és el millor moment per a portar a les institucions la política dels moviments socials i la política del carrer, “que és alguna cosa que jo puc aportar. Urgeix que els qui hem estat i estem treballant des de les bases traslladem i ampliem aqueixa labor al marc de les institucions”.
Falta per resoldre el reglament que ha de fixar les normes de les primàries. El document està bloquejat per la situació que es viu a València respecte a Enric Morera i Mònica Oltra, ja que les regles que s’aproven poden ser determinants per a triar al candidat a la Generalitat. De totes maneres, l’únic aspecte que pot afectar a Castelló resideix en si aquest reglament permetrà votar al candidat en tota la Comunitat, és a dir, si tindran dret a triar al de Castelló els simpatitzants de València i Alacant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.