Declaració per unes candidatures sobiranistes valencianes republicanes

Els valencians sotasignats, homes i dones de distintes condicions que hem votat els partits institucionals PPCV, PSPV, Compromís, EUPV o a altres extraparlamentaris o en blanc o que no hem votat, davant la irreversible corrupció econòmica i política del Reino de España i amb ell de tots els seus aparells

DECLAREM:

  1. Que la corrupció econòmica i política que patim els valencians, té el seu origen en la ignorància, la cobdícia i el menyspreu dels drets humans individuals i col·lectius per part d’una majoria de la societat de l’actual Reino de España, abans Reino de Castilla, constituït en un Estat on ens inclouen políticament als valencians des de 1707 pel seu decret de Nueva Planta.
  2. Que totes les Constitucions espanyoles, des de la primera de 1812 fins a l’actual, passant per la republicana de 1931, son hereves directes d’aquest decret borbònic pel qual els valencians varem ser esborrats políticament del mapa d’Europa.
  3. Que els valencians no hem de demanar ni esperar res de l’Estat espanyol. Que els valencians, i sols els valencians, tenim en les nostres mans acabar amb les nostres calamitats i assolir democràticament i pacíficament la llibertat sense domini, la igualtat sense privilegis i la fraternitat sense condicions. És a dir, el poder potencial per constituir la nostra República i la sobirania política; per organitzar-nos en un règim democràtic amb un sistema social just. Sols en les nostres mans, si volem, està el poder deixar de ser súbdits  del Reino de España.
  4. Que amb l’empara de l’Europa democràtica, cada vegada que som cridats a les urnes ens autodeterminem en base a les propostes electorals que se’ns plantegen. La veu i el vot el tenim però ens calen propostes, candidatures sobiranistes que plantegen sense ambigüitats la proclamació unilateral de l’Estat valencià en el parlament valencià en ser majoria.
  5. Que volem votar candidatures sobiranistes valencianes i republicanes que no s’amaguen en demandes impossibles ‘pel dret a decidir’ dels valencians a l’Estat espanyol i que marquen sense ambigüitats l’objectiu sobiranista dels valencians: candidatures que en el seu programa electoral manifesten que en ser majoria en el parlament valencià proclamaran l’Estat valencià, la República Valenciana, lliure, sobirana i independent a Europa i el món.
  6. Que a falta de presentar-se candidatures sobiranistes valencianes republicanes que demanen el vot per a proclamar l’Estat valencià en ser majoria, els sotasignants declarem que les promourem per a totes les eleccions: les europees, les estatals, les autonòmiques i les locals.

País Valencià, d’Oriola a Vinaròs, juny de 2013

Per adherir-se a la Declaració envieu missatge a republica@sobiraniavalenciana.org

Primeres adhesions:

Francesc Aguilar i Domenjó, Castelló (La Plana Alta)
Josep Alamar i Jarque, Benimaclet (L’Horta)
Josep Algarra i Donet, València (L’Horta)
Joaquim Auladell i Freixinet, valencià adscrit;
Víctor Baeta i Subias, Benimaclet (L’Horta)
Maria Concepció ‘Conxa’ Burgos i Carratalà, Burjassot (L’Horta)
Josep Blesa i Morante, València (L’Horta)
Enric Borràs i Calvò, pretendent a valencià;
Vicent Bosch i Paus, l’Alcora (l’Alcalatén)
Raül Fabra Planells, Bocairent (la Vall d’Albaida)

Ernest Raimon Garcia i Navarro, (La Ribera)
Andrés Herraiz Serrano, Benimaclet (L’Horta)
Ivan Manchón Castell, Massamagrell (l’Horta)

Joan Baptiste Mollà i Fenollosa, Meliana (L’Horta)
Albert Marín i Sanchis, L’Eliana (L’Horta)
Antonio Marín Segovia, Benicalap (L’Horta)
Maria Mármol i Sanchis, Benimaclet (L’Horta)
Jordi Molina i López – La Plana Baixa
Josep Vicent Palacios i Garcia, Benimaclet (L’Horta)
Francesc Puchol i Querol, l’Alcora (l’Alcalatén)
Elisabeth Roig i Anisi, València (L’Horta)
Antoni Francesc Roig i Navarro, Castelló (La Plana Alta)
Carme Ruiz Hernández, València (L’Horta)
Josep Velasco i Santamaria, València (L’Horta)

 

 

 

 

Mitjà per la República Valenciana