Eleccions a Grècia, alegria sense eufòria: És l’hora d’un tall de monyo (Der Spiegel)

ssssEls funcionaris tenen tots els motius per estar contents: SYRIZA ha promès 300.000 nous llocs de treball per a ells.Supporters of opposition leader and head of radical leftist Syriza party Tsipras cheer at his campaign headquarters in AthensAplaudiments pel canvi a l’oficina de la festa Syriza- Alegria sense eufòria. “És l’hora d’un tall de monyo” (Der Spiegel)

RESULTATS EN DIRECTEgrecia

3 pensaments a “Eleccions a Grècia, alegria sense eufòria: És l’hora d’un tall de monyo (Der Spiegel)”

  1. Molta gent es queixava que ací a l’ Estat espanyol la llei d’Hondt beneficiara al partit més votat ( ,i això no és veritat,la llei d’Hondt és només una fórmula) però el que no sabiem és que hi ha llocs on regalen diputats al partit més votat ¡¡¡¡¡¡.Això és democràcia? Pregunte

  2. La Llei d’Hondt és un sistema proporcional que, al aproximar la proporció exacta a un número enter, beneficia al partit més votat.

    La “prima de majoria” s’utilitza en països com Itàlia i Grècia, suposadament per afavorir governs estables, en realitat per afavorir que continuaren governant els de sempre impedint que una coalició de partits menors uniren els seu escons per aconseguir una minoria. Tanmateix, aquesta mesura antidemocràtica s’ha girat contra els que la van crear, al quedar Syriza com el partit més votat.

    1. No és veritat que la llei d’Hondt beneficie al partit més votat.Hi ha casos que al partit més votat li poden eixir els diputats o regidors més cars ( si li sobren molts vots per a aconseguir un altre diputat o regidor) que a un partit que només aconsegueix un diputat o regidor ( amb els vots justets)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.