Si els demòcrates europeus no aturem amb contundència i sense cap mixorreria cristiana al fonamentalisme islàmic, seran els totalitaris europeus, els enemics de la societat oberta, els que imposaran amb el suport de la majoria els seus mètodes a tots.

Atemptat contra la llibertat d’expressió. Almenys 12 morts en un tiroteig al setmanari satíric francès ‘Charlie Hebdo’

Dos homes han entrat a la revista armats amb kalaixnikovs i s’han escapat en automòbil

Holande assegura que “França està en estat de xoc”

Un policia és brutalment assassinat al carrer, després de l'atemptat contra el setmanari 'Charlie Hebdo' a París.

Un dels terroristes remata un agent de policia que és brutalment assassinat al carrer, després de l’atemptat contra el setmanari ‘Charlie Hebdo’ a París.

 EL PERIÓDICO / PARÍS / Dimecres, 7 de gener del 2015 – 17.34 h
  • Exterior del diari 'Charlie Hebdo'.

    AFP / Exterior del diari ‘Charlie Hebdo’

    TWITTER: ACID JORDI

    Almenys 12 persones han mort com a conseqüència dels trets disparats per tres desconeguts a la seu del setmanari satíric francès ‘Charlie Hebdo‘. Els autors dels trets han fugit en un automòbil després d’assassinar a boca de canó un policia que havia anat a la zona (vegeu vídeo). El director del setmanari, Stéphane Charbonnier, àlies ‘Charb‘ es troba entre els morts.

Els dibuixants estrella del setmanari Cabu, Wolinski i Tignous també figuren entre els assassinats pels islamistes, segons la identificació feta per un supervivent. Set persones estan ferides, quatre de greus. El nombre de víctimes mortals és d’almenys 12 persones, inclosos dos policies, i quatre ferits.

Portada de ‘Charlie Hebdo’ sobre l’islam.

El diari havia estat objecte d’amenaces en el passat per haver publicat caricatures de Mahoma. El president de França, François Hollande, s’ha desplaçat immediatament al lloc dels fets.

Hollande ha qualificat l’atemptat d’un “atac a la llibertat d’expressió”. Ha reconegut que “França està és estat de xoc” com a conseqüència de l’atemptat i ha ressaltat el paper de la policia per protegir els ciutadans francesos de la violència islamista. “Estem amenaçats”, ha dit.

Els homes han entrat a les instal·lacions del diari armats amb kalaixnikovs i fins i tot amb un llançagranades i s’han sentit trets. Per les imatges fetes per algunes persones des d’edificis veïns, els tres homes anaven amb passamuntanyes i han fugit en un vehicle fosc després de disparar a un policia que ha estat assassinat a curta distància.

CRITS ISLAMISTES

Segueix sense haver-hi detalls sobre la identitat dels agressors, si bé en els vídeos que han començat a circular per les xarxes socials es poden sentir els trets i el crit d”Alla akbar’ (Al·là és gran), fet que apuntaria a una motivació islamista. A més, alguns testimonis han assegurat, segons els mitjans locals, que els assaltants, que anaven encaputxats i vestits de negre, han cridat “hem venjat el profeta” a l’abandonar l’edifici.

TRETS DIRECTES

Els diversos elements de què disposen els investigadors semblen convergir que han estat tres els terroristes que han irromput amb el cap tapat poc després de les 11.00, hora local a la seu de la publicació, on en aquell moment se celebrava la reunió setmanal de redacció. En un francès aparentment poc fluid, els homes armats han preguntat el nom de diversos dels periodistes i han disparat directament contra ells.

Al sortir de l’edifici han intercanviat trets amb diversos policies i han fugit inicialment en un Citroën negre que han abandonat al carrer de Meaux, a prop de la porta de Pantin al districte XIX.

Un pensament a “Si els demòcrates europeus no aturem amb contundència i sense cap mixorreria cristiana al fonamentalisme islàmic, seran els totalitaris europeus, els enemics de la societat oberta, els que imposaran amb el suport de la majoria els seus mètodes a tots.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.