Rita Barberà: ‘Miguel Arias Cañete va estar desafortunat’

Rita Barberà: ‘Miguel Arias Cañete va estar desafortunat’

X. BORRÁS València 17/05/2014
Rita Barberà es va convertir aquest matí en la primera dirigent destacada del PP que manifesta en públic la seua contrarietat per les paraules que el candidat europeu, Miguel Arias Cañete, va dedicar al seu *antagonista del PSOE, Elena Valencià, a la qual, segons va dir, no va voler aclaparar “intel·lectualment” per a no semblar un masclista.
L’alcaldessa de València ha qualificat les declaracions de Cañete com a “desafortunades”, encara que les *atribueix a un error: “Miguel Arias mai haurà volgut ferir a una dona, ni moltíssim menys”, va assenyalar.

Així s’ha pronunciat Barberà en declaracions a Europa Press durant la visita que ha realitzat al Mercat Central de València, després de ser preguntada per la seua opinió sobre les afirmacions de Cañete, qui va assegurar que un debat polític entre un home i una dona és “molt complicat” perquè si l’home demostra “superioritat intel·lectual o la que siga” dóna una impressió “masclista” davant una “dona indefensa”.

Sobre aquest tema, Barberà ha denunciat “l’abús de la utilització de Valenciano del tema” i ha destacat que quan a una dona que no pertany a l’esquerra i “se li ataca greument, ni una veu s’alça”.

“Ni una veu socialista es va alçar quan va eixir un senyor de l’esquerra, que cobra al mes 3.100 euros nets de l’Ajuntament de València, de tots els valencians, amb la famosa samarreta on estan amb un fuet donant-li a l’alcaldessa”, ha criticat.

Així mateix, ha indicat que, “independentment que les declaracions –de Cañete– són desafortunades”, “l’abús i la utilització” que està fent la candidata del PSOE a les eleccions europees del pròxim dia 25, Elena Valenciano, de les declaracions li sembla “hipòcrita i exagerat”.

De la mateixa manera ha recalcat que “no s’ha pogut fer més dany a les dones que quan se’ls mane a més d’un milió a l’atur pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero”.

En aquest sentit ha reiterat que durant la legislatura de l’ex president del Govern Zapatero “es van crear 3.700.000 nous aturats” i ha destacat que d’aquests, “el 41 per cent eren dones”. “Açò sí que és anar contra la dona”, ha assegurat. Finalment, Barberá ha demanat “menys hipocresia, menys demagògies i més parlar del que toca en aquest moment”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.