Si el rei emèrit no és jutjat, la monarquia hispànica i Espanya han de ser abolides…

007… LLICÈNCIA PER MATAR

No. No us parlaré de les pel·lícules ni de l’admirat Sean Connery. Parlaré de la Constitución.
Llegeixo que la Fiscalía del Tribunal Suprem renunciarà a interposar una querella criminal contra el Rei Emèrit “… por los presuntos delitos de blanqueo e infracción tributaria, entre otros, a pesar de considerar que hay indicios de que el rey emérito los cometió mientras ostentaba el cargo de Jefe del Estado. El motivo de esta exoneración és, según adelanta El Confidencial, que la Fiscalía considera que su inviolabilidad le impide continuar con la investigación”.
La Constitució en el seu Article 56.3 diu (cito textualment):
“La persona del Rei és inviolable i no està subjecta a responsabilitat. Els seus actes seran sempre subjectes a referendament en la forma establerta en l’article 64, sense la qual no tindran validesa…”
i l’Article 64 citat, diu:
“1. Els actes del Rei seran referendats pel President del Govern i, en el seu cas, pels Ministres competents….
2. Dels actes del Rei seran responsables les persones que els referendin.”

El Tribunal Constitucional, la Fiscalia i la resta d’il·lustres togats ens estant venent bou per bèstia grossa. No és que el Rei sigui inviolable per tots els seus actes, sinó només per aquells que són referendats pel President del Govern o pels Ministres, que són els qui n’assumeixen la responsabilitat. O és que el President del Govern ha referendat tot aquest ball de diners a l’estranger, comissions i targetes opaques?. No sé d’on han tret que el Rei pot fer tot el que li doni la gana, inclús matar, sense que hagi de respondre de res. No és que el Rei tingui una autorització especial que li permeti delinquir: cada acte té un responsable i el Govern – no el Rei – és el responsable d’uns actes determinats. Però dels altres, no: ho és el Rei.
Si continuéssim amb aquesta absurda interpretació de la Constitució arribaríem a una conclusió que posa els pèls de punta: El Rei Felipe també està autoritzat a delinquir. Qualsevol dia pot començar perquè té l’autorització de la Carta Magna i si l’anterior Rei ho va fer, per què no ho ha de fer ell?. Només perquè, a part d’estar molt preparat, és molt bona persona i -malgrat poder- no vol delinquir?
James Bond només tenia llicència per matar, no per delinquir. A veure si ara resultarà que els reis d’Espanya seran més que el 007…

Josep Mª de Fàbregues
Coordinador de la Sectorial de Jubilats-Gent Gran

P.S. Que el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat proposi un increment del 6,9 % a la Casa Real, precisament en aquests moments en què una gran part de la gent del país està patint perquè no pot treballar, em sembla un “real” insult a la població.

I que el Rei, potser, no és tan bona persona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.