Comunicat de RV/PVE davant la sentència del Tribunal Suprem sobre l’ús del valencià

Comunicat de RV/PVE  davant la sentència del Tribunal Suprem sobre l’ús del valencià

RV/PVE davant la resolució del Tribunal Suprem espanyol validant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que declara la nul·litat parcial del decret 61/2017 de la Generalitat pel qual es regulen els usos institucionals i administratius de les llengües oficials en la Generalitat, manifesta el següent:

  1. Que els onze articles anul·lats referits a impedir l’ús del valencià en publicacions i publicitat institucional, en els concursos públics amb proveïdors, en la retolació de carreteres, camins i altres dependències i serveis d’interés públic que depèn d’entitats locals i a favor del castellà, per no ajustar-se a dret, tenen el seu origen en el decret de Nueva Planta del 29 de juny de 1707, que té com a base jurídica el ‘justo derecho de conquista”.
  2. Que la doctrina del Tribunal Constitucional, segons una sentència que també adverteix que els documents o expedients emesos per la Generalitat en valencià només tenen validesa dins de la Comunitat. Això implica que perquè tinguen eficàcia en altres regions han de ser traduïts al castellà, inclosos els expedients enviats a Catalunya, Balears i Aragó, té també origen en els decrets de Nueva Planta referits als territoris de l’antiga Corona d’Aragó, que abans de 1707 ens relacionaven entre ells amb total llibertat.
  3. Que les manifestacions dels partits valencians unionistes PSOE (preocupats per l’increment de l’independentisme valencià), PP (indignament genuflex davant els ocupants) i C’s (exercint directament com ocupant de genocida cultural) els qualifica com hereus, tots ells, del decret de Nueva Planta de 1707.
  4. Que davant de la tirania espanyola sols hi ha una resposta digna valenciana: la insubmissió i el fer cas omís de la sentència.

 

Assemblea de República Valenciana /Partit Valencianiste Europeu

País Valencià, d’Oriola a Vinaròs, 17 juny de 2020

 

República Valenciana /Partit Valencianiste Europeu . Apartat 12096–46020 València · Tel/WhatsApp 602 089 658 · correu@republicavalenciana.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.